ΝΔ: Η κούρσα για την ηγεσία φτάνει στο τέλος – ΔΕΙΤΕ τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

663
ΝΔ, Τι γνώριζαν, Βέμπερ, Γιούνκερ, για τη «μεγάλη ανατροπή»

Σχεδόν 10 ημέρες απομένουν για τις εκλογές προκειμένου να αναδειχθεί η ηγεσία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και οι δημοσκόποι επιχειρούν να αποτυπώσουν την τάση του εκλογικού σώματος. Οι κυλιόμενες έρευνες που διεξάγονται πλέον στην εκλογική βάση της Ν.Δ. επιτρέπει στους δημοσκόπους να ερμηνεύουν με ευκρινή ακρίβεια τις διαθέσεις του εκλογικού σώματος. Αν και ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, μιας και τα τελευταία χρόνια η πλειοψηφία των δημοσκοπήσεων δεν είναι επιτυχής.

Τα πρώτα ευρήματα δείχνουν ότι πρέπει να προετοιμαζόμαστε για θρίλερ τη βραδιά της 10ης Ιανουαρίου.

Αυτό που συνάγεται από τις δημοσκοπήσεις είναι:

Πρώτον: το εκλογικό σώμα που θα φτάσει στις κάλπες θα είναι ελαφρώς μειωμένο, υπολογίζοντάς το σε περίπου 330 – 340 χιλιάδες ψηφοφόρους.

Δεύτερον: οι ψηφοφόροι του κ. Άδωνι Γεωργιάδη κατευθύνονται κατά 70% στην υποψηφιότητα του κ. Μητσοτάκη και μόλις κατά 7% στην υποψηφιότητα του κ. Μεϊμαράκη.

Τρίτον: η συσπείρωση των ψηφοφόρων του κ. Μητσοτάκη ξεπερνά το 90%, ενώ των ψηφοφόρων του κ. Μεϊμαράκη βρίσκεται στο 75%.

Διαβάστε επίσης:  Ο Τσίπρας αποφάσισε να κάνει αντιπολίτευση με… Τσαβούσογλου

Τέταρτον: η ροή ψηφοφόρων μεταξύ των κ. Μητσοτάκη και Μεϊμαράκη είναι 1 προς 2, με δύο ψηφοφόρους του κ. Μεϊμαράκη να προτιμούν τον κ. Μητσοτάκη έναντι ενός του κ. Μητσοτάκη που προσανατολίζεται να ψηφίσει τον κ. Μεϊμαράκη.

Πέμπτον: οι ψηφοφόροι του κ. Τζιτζικώστα είναι τριχοτομημένοι μεταξύ αποχής και ψήφου σε Κ. Μητσοτάκη ή Β. Μεϊμαράκη (με τον κ. Μητσοτάκη να προηγείται, πάντως, ελαφρώς).

Έκτον: οι ψηφοφόροι του κ. Μητσοτάκη φαίνονται απολύτως βέβαιοι ότι θα (ξανα)φτάσουν στις κάλπες σε ποσοστό που προσεγγίζει το 90%, έναντι 70% που απαντούν οι ψηφοφόροι του κ. Μεϊμαράκη.

Έβδομον: στις ηλικίες 18-60 κυριαρχεί ο κ. Μητσοτάκης, ενώ στις ηλικίες 60 + προηγείται ο κ. Μεϊμαράκης.

Για άλλη μια φορά διαφαίνεται ότι κυρίαρχο ρόλο θα παίξει η σύνθεση του εκλογικού σώματος. Ποιοι δηλαδή θα φτάσουν μέχρι την κάλπη να ψηφίσουν.