ΝΔ: «Πραγματικός στόχος η ανοιχτή κοινωνία και οι ευρωπαϊκές αξίες»

134
ΝΔ, τροπολογία, κανάλια,

«Η ανοιχτή κοινωνία και οι ευρωπαϊκές αξίες της ελευθερίας, της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ο πραγματικός στόχος και εχθρός αυτού του άνανδρου σκοταδισμού», τονίζει η ΝΔ σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά από σύσκεψη της ΟΔΕ Εξωτερικών και Άμυνας που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στα κεντρικά γραφεία του κόμματος με αντικείμενο την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ευρώπη μετά το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με εντολή του μεταβατικού προέδρου του κόμματος, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος βρίσκεται στη Ρόδο στο πλαίσιο της εσωκομματικής προεκλογικής διαδικασίας και συμμετείχαν σε αυτή ο γραμματέας της ΚΟ, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο συντονιστής Εξωτερικών και Άμυνας, Κώστας Τασούλας και οι τομεάρχες Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος και Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης. .

Τα μέλη της ΟΔΕ Εξωτερικών και Άμυνας εκφράζουν την «ολόθερμη συμπαράσταση του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στον γαλλικό λαό για το αποτρόπαιο τρομοκρατικό χτύπημα που δέχθηκε» και επισημαίνουν ότι «ζούμε συνθήκες τυφλού τρομοκρατικού πολέμου κατά αθώων πολιτών, κατά της ελευθερίας και της Δημοκρατίας, κατά, τελικά, της ανοιχτής κοινωνίας»

«Η Γαλλία δεν είναι μόνο το θύμα αυτής της επίθεσης μίσους, βαρβαρότητας και απανθρωπιάς. Είναι και το σύμβολο ενός τρόπου ζωής που αποτελεί κατάκτηση για κάθε άνθρωπο», επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και καταλήγει: «Η Δημοκρατία όμως οφείλει να είναι μαχόμενη. Και σε αυτή τη μάχη που δίνει η Δημοκρατία, όπως υπαγορεύει η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, είμαστε όλοι δίπλα στη Γαλλία, είμαστε όλοι ένα με τη Γαλλία!».

Διαβάστε επίσης:  Μητσοτάκης: Σαν το οξύ διαβρώνετε τα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος

Ο μεταβατικός Πρόεδρος της ΝΔ, Ευ. Μεϊμαράκης εξέφρασε μέσω twitter «θλίψη και οργή», επισημαίνοντας ότι «η επίθεση αυτή δεν είναι μόνο ενάντια στο γαλλικό λαό αλλά ενάντια στη δημοκρατία και στην ελευθερία»

Την βαθιά του οδύνη και τον αποτροπιασμό του εξέφρασε με δήλωσή του ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΔ, Απ. Τζιτζικώστας, τονίζοντας ότι είναι «μία ημέρα πένθους για την Ευρώπη». Διαβεβαίωσε παράλληλα πως «οι φιλελεύθερες δυνάμεις της Ελλάδας θα αγωνιστούμε χωρίς δισταγμούς, με αποφασιστικότητα, μαζί με τους εταίρους και τους συμμάχους μας στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας που απειλεί τη δημοκρατία και τον πολιτισμό μας»

«Θλίψη, απορία και αγανάκτηση. Σήμερα ως Έλληνες είμαστε όλοι Γάλλοι», σχολίασε με νέα ανάρτηση στο twitter το πρωί του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε «Είμαστε όλοι με την Γαλλία…είμαστε όλοι με την Ευρώπη…αυτό που έγινε, είναι πόλεμος», προσθέτοντας ότι «τίποτε δεν θα είναι πλέον ξανά το ίδιο! » .

«Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας της βαρβαρότητας πρέπει να ενώσει ακόμα περισσότερο την Ευρώπη, όχι να τη διαλύσει», επεσήμανε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος σχολίασε: «Ασφάλεια σε δημοκρατία για τη δημοκρατία. Να μην αλλάξουμε από φόβο αρχές και αξίες.Να μην αφήσουμε βαρβάρους να γκρεμίσουν τον πολιτισμό μας»

«Χτύπημα εναντίον των αρχών και αξιών μας! Δεν θα τους περάσει!», υπογράμμισε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας ότι «σήμερα είμαστε όλοι Γάλλοι μαζί στη φρίκη, μαζί στο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».