ΝΔ: Συνεδριάζει σήμερα η ΚΟ υπό την σκιά της σύγκρουσης των υποψηφίων

124
ΝΔ, Τι γνώριζαν, Βέμπερ, Γιούνκερ, για τη «μεγάλη ανατροπή». του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ολοένα και βαθύτερα στην κρίση βυθίζεται η ΝΔ καθώς τα εσωκομματικά μέτωπα που πυροδότησε το φιάσκο της Κυριακής διευρύνονται, την ώρα που καταβάλλεται προσπάθεια στο πλαίσιο της ΚΕΦΕ να δρομολογηθεί εκ νέου η εκλογική διαδικασία με στόχο να καταστεί δυνατό να στηθούν κάλπες στις 13 και 20 Δεκεμβρίου.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, που βάρυνε ακόμη περισσότερο λόγω της ανοιχτής αντιπαράθεσης Βαγγέλη Μεϊμαράκη- Αντώνη Σαμαρά, συνεδριάζει την Τρίτη, στις 19.00, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και πληροφορίες το βράδυ της Δευτέρας έφεραν τον κ. Μεϊμαράκη να προτίθεται να ανακοινώσει εκεί την παράδοση της μεταβατικής ηγεσίας στον γραμματέα της ΚΟ, Γιάννη Πλακιωτάκη, παρά το γεγονός ότι ο κ. Τζιτζικώστας κατέστησε σαφές ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί από το αιρετό αξίωμα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, όπως ζητήθηκε από τον κ. Μεϊμαράκη.

Διαβάστε επίσης:  Συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ

Αντιθέτως, Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης παραιτήθηκαν από τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ. Οι δύο διεκδικητές της ηγεσίας που σέρνουν πάντως το χορό της εσωκομματικής έντασης είναι οι Β. Μειμαράκης και Απ. Τζιτζικώστας, γεγονός που γεννά ανησυχίες και για τους τόνους που μπορεί να επικρατήσουν κατά τη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ, δεδομένου ότι η μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών που έχουν τοποθετηθεί δημοσίως, στηρίζουν είτε τον μεταβατικό Πρόεδρο, κυρίως, είτε τον κ. Τζιτζικώστα και αν ακολουθήσουν κάποιοι εξ αυτών την τακτική έντασης των δύο υποψηφίων ουδείς αποκλείει να εξελιχθεί η ΚΟ σε πεδίο έντονης αντιπαράθεσης. Η συνεδρίαση έχει βέβαια ως επίσημο θέμα τον προϋπολογισμό, αναμένεται ωστόσο να κυριαρχήσουν τα εσωκομματικά.