ΝΕΑ λίστα «καίει» όσους έβγαλαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό και ξέχασαν να τα δηλώσουν

176
Ελλάδα, Περιουσιολόγιο,

Μια νέα λίστα η οποία έχει ως στόχο να πατάξει την φοροδιαφυγή ετοιμάζεται να κάψει τους Έλληνες πολίτες, που κατά την διάρκεια της κρίσης, έβγαλαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό και, όπως φαίνεται ξέχασαν να τα δηλώσουν.

Μετά από το αίτημα το οποίο υπέβαλε ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας, Ιωάννης Δραγάτση, προς την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) για να εντοπιστούν άμεσα τα αδήλωτα ποσά, σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτες εξελίξεις θα σημειωθούν άμεσα.

Αξίζει να τονιστεί, πως το εν λόγω υποβαλλόμενο αίτημα αναφέρεται στα αδήλωτα ποσά που έχουν κατατεθεί σε Ελβετία και Γερμανία και πραγματοποιήθηκε λίγες μόνο ημέρες μετά την έφοδο που πραγματοποίησαν οικονομικοί εισαγγελείς στην ελβετική τράπεζα, USB.

Διαβάστε επίσης:  Κορονοϊός: Εντατικοποίηση των ελέγχων - Νέα μέτρα στο τραπέζι - Πιθανό το πλαφόν σε μπαρ και επιχειρήσεις

Ποιος είναι ο στόχος των εισαγγελέων;

Οι εισαγγελείς επιθυμούν πρώτον να γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων της της λίστας Ρηνανίας-Bεστφαλίας έτσι ώστε να εντοπιστούν τα ονόματα όσων έβγαλαν τα χρήματα τους στο εσωτερικό, αλλά παράλληλα και να δημιουργήσουν μια νέα υπερ-λίστα που θα εκτείνεται χρονικά μέχρι και σήμερα.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ζητούνται ανάλογα στοιχεία και έτσι πλέον στο μικροσκόπιο των εισαγγελέων έχουν μπει όλες οι κινήσεις χρημάτων των τελευταίων ετών.