«Νεολαία σε Κίνηση» στην Ξάνθη

123

Στην Ξάνθη θα βρίσκεται την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, η πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Νεολαία σε Κίνηση» που αποσκοπεί στη βελτίωση της εκπαίδευσης και της απασχολησιμότητας των νέων μέσω της κινητικότητας.

Στα περίπτερα που θα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία της πόλης, οι νέοι θα μπορούν να πληροφορηθούν σχετικά με τις δυνατότητες εκπαίδευσης ή επαγγελματικής τους κατάρτισης στο εξωτερικό που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση και να συζητήσουν με άλλους νέους ανθρώπους που έχουν ήδη επωφεληθεί από αυτές.

Οι φορείς που θα εκπροσωπούνται είναι οι εξής: Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ERASMUS+, Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), ΟΑΕΔ/EURES, Asset Technology, ESN Greece, Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:  Πανελλαδικές 2018: Παράγοντες που θα διαμορφώσουν τις βάσεις εισαγωγής

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στις παρουσιάσεις διαφόρων ευρωπαϊκών προγραμμάτων όπως το πρόγραμμα EURES, το πρόγραμμα ERASMUS+ για την εκπαίδευση, την κατάρτιση και τη νεολαία και το πρόγραμμα ERASMUS για νέους επιχειρηματίες. Επίσης, ο ΕΟΠΠΕΠ θα παρουσιάσει τη διαδικτυακή διαδραστική πύλη «Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού των Εφήβων» & την πύλη «Δια Βίου Ανάπτυξης Σταδιοδρομίας ενηλίκων», καθώς και τις υπηρεσίες Euroguidance και τα έγγραφα Europass για όσους ενδιαφέρονται να μετακινηθούν στην Ευρώπη για σπουδές ή εργασία.