Νύχτα τρόμου στη Γερμανία – Εκκενώθηκαν γήπεδο και συναυλιακός χώρος στο Αννόβερο – Εντόπισαν ασθενοφόρο γεμάτο εκρηκτικά

142

Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας σε πολλά σημεία του Αννόβερου, με την αστυνομία να ζητεί από τους πολίτες να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους και το μετρό να μην σταματά σε κάποιους σταθμούς, μετά τη ματαίωση του φιλικού αγώνα ποδοσφαίρου Γερμανίας – Ολλανδίας, αλλά και την ακύρωση συναυλίας στην πόλη.

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε όλο το Αννόβερο, ενώ διεξάγονται έλεγχοι σε πεζούς και σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Προηγήθηκε η εκκένωση του γηπέδου που θα φιλοξενούσε τον φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου Γερμανίας – Ολλανδίας και ακολούθησε η εκκένωση  για λόγους ασφαλείας και της TUI-Arena, όπου απόψε θα έδινε συναυλία το συγκρότημα «Soehne Mannheims».

Τα γερμανικά ΜΜΕ και το δίκτυο RT μιλούν για ένα φορτηγάκι γεμάτο με εκρηκτικά που βρέθηκε κοντά στο γήπεδο του Αννόβερου, όπου θα διεξαγόταν ο φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου. Το φορτηγάκι μάλιστα, φέρεται να ήταν βαμμένο σαν ασθενοφόρο.

Το στάδιο όπου επρόκειτο να διεξαχθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας υπάρχει μεγάλη αστυνομική παρουσία, ενώ οι θεατές έχουν ήδη αποχωρήσει. Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, η καγκελάριος της Γερμανίας φέρεται να βρισκόταν ήδη στο γήπεδο, με τις αρχές να τη μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο. Η γερμανική εθνική ομάδα δεν είχε φθάσει ακόμη στο στάδιο.

Σύμφωνα δε με το dpa το οποίο επικαλείται γερμανικούς κυβερνητικούς κύκλους, υπήρχαν ενδείξεις για «απειλή επίθεσης», οι οποίες έπρεπε να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν.

Λίγο αργότερα εκκενώθηκε και η TUI-Arena στο Αννόβερο, όπου δινόταν συναυλία. Δεν έγινε ωστόσο γνωστό αν υπήρχε  συγκεκριμένη απειλή και για τον συναυλιακό χώρο.

Διαβάστε επίσης:  ΠΑΡΙΣΙ: Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι στο πλήθος - Νεκρός ο δράστης, τέσσερις τραυματίες

«Η ασφάλεια έχει πάντα προτεραιότητα. Είναι ένας φόβος που έχει πάντα κανείς. Εμπιστεύομαι την αστυνομία ότι έλαβε εδώ την σωστή απόφαση. Όταν υπάρχει μια κατάσταση κινδύνου, πρέπει να γίνονται τέτοια βήματα», δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης Στέφαν Σόστοκ, αναφερόμενος στα δύο περιστατικά.

Στόχος φανατικών ισλαμιστών η Γερμανία – Μέχρι στιγμής έχουν αποτραπεί 11 επιθέσεις

Οι ακραίοι ισλαμιστές έχουν στο στόχαστρό τους δυτικούς στόχους, μεταξύ των οποίων και την Γερμανία, δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για το Έγκλημα Χόλγκερ Μουνχ και τόνισε ότι δεν υπάρχει «λήξη συναγερμού» για τη χώρα. Αποκάλυψε δε ότι κατά το παρελθόν απετράπησαν έντεκα επιθέσεις.

«Στην Γερμανία η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία μεταξύ τους. Αξιολογούμε συνεχώς την κατάσταση στη βάση των τρεχουσών πληροφοριών και εξελίξεων και κάνουμε τα πάντα προκειμένου να μην συμβούν τέτοιες επιθέσεις. Έτσι κατά το παρελθόν κατέστη δυνατό να αποτρέψουμε έντεκα επιθέσεις», δήλωσε ο κ. Μουνχ στην εφημερίδα Die Welt και επισήμανε ότι ειδικά οι επιθέσεις στην Γαλλία δείχνουν ότι ο κίνδυνος διεθνούς τρομοκρατίας είναι υψηλός και μπορεί και η Γερμανία να επηρεαστεί από τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο επικεφαλής της ΒΚΑ σημειώνει ακόμη ότι ακραίοι ισλαμιστές εξακολουθούν να έχουν στο στόχαστρό τους δυτικούς στόχους, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας. «Υπάρχει μια απειλή που πρέπει κανείς να πάρει στα σοβαρά, αλλά για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για συγκεκριμένα σχέδια επιθέσεων», διευκρίνισε.