Ν.Δ. Σε ρυθμούς «σκληρού ροκ»

36
Μητσοτάκης, Βρετανία, Ευρώπη,

«Αποδεικνύεται ημέρα με την ημέρα ότι δεν μπορούν να κυβερνήσουν. Το κόστος παραμονής τους στην κυβέρνηση είναι, πλέον, μεγαλύτερο από το κόστος των εκλογών. Το αίτημά μας δεν εκφράζει παρά τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου που ασφυκτιούν από την πολιτική της κυβέρνησης».

Με αυτό τον τρόπο σχολιάζει σε συνομιλητές του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τα σχόλια της κυβέρνησης περί «ακροδεξιάς στροφής της Ν.Δ.», αλλά και τις στρατηγικές απορίες στελεχών μετά την απόφασή του να ρίξει το εκλογικό γάντι στον πρωθυπουργό, κατά τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή.

Εχοντας ως ορόσημο τα μέσα Απριλίου, όταν και αναμένεται να υπάρχει σαφής εικόνα για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, αλλά και με την προσοχή στην εκρηκτική ύλη που έχει σωρευθεί λόγω των μεταναστευτικών ροών, με καθημερινές πλέον τις αφορμές επεισοδίων στα σημεία που συνωθούνται χιλιάδες άνθρωποι υπό αντίξοες συνθήκες, ο κ. Μητσοτάκης δεν κρύβει την ανησυχία του για τις εξελίξεις και μοιάζει αποφασισμένος να συνεχίσει σε ρυθμούς «σκληρού ροκ» απέναντι στην κυβέρνηση.

Οι υψηλοί τόνοι, άλλωστε, αποτελούν προϋπόθεση για να διατηρηθεί η δυναμική που απέκτησε ο κ. Μητσοτάκης από την παρουσία του έναντι του κ. Τσίπρα στη Βουλή, η οποία μοιάζει να αποτυπώνεται ήδη και στις πρώτες μετρήσεις.

Στο στενό επιτελείο του προέδρου της Ν.Δ., βάσει και των δημοσκοπικών δεδομένων, αποτελεί κυρίαρχη άποψη ότι η αποδόμηση του πολιτικού κεφαλαίου του πρωθυπουργού είναι, πλέον, αναπόδραστη και η προσπάθεια πλέον επικεντρώνεται στη ανάδειξη της Ν.Δ. και προσωπικά του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη όχι απλώς σε πλειοψηφικό ρεύμα αλλά σε κυρίαρχη και αξιόπιστη εναλλακτική λύση εξουσίας.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να εντείνει τις παρεμβάσεις του, τόσο στη Βουλή όσο και στην κοινωνία συνεχίζοντας τον κύκλο περιοδειών του (σ.σ. σήμερα στον νομό Λάρισας), ενώ «όχημα» σε αυτή την προσπάθεια θα αποτελέσει και το Συνέδριο του κόμματος στις 22-24 Απριλίου.

Διαβάστε επίσης:  Επίθεση της ΝΔ στην εφημερίδα "Δημοκρατία"

Αύριο, εξάλλου, διενεργούνται οι εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων καθώς και προέδρων – διοικητικών συμβουλίων των δημοτικών, τοπικών οργανώσεων του κόμματος. Η ένταση που σοβούσε στο εσωτερικό του κομματικού μηχανισμού, σχετικά με την ερμηνεία του καταστατικού ως προς τον αριθμό των αιρετών συνέδρων στις πολυπληθείς περιφέρειες, τελικά εκτονώθηκε έπειτα από μαραθώνιες και συχνά οξείες διαπραγματεύσεις στο εσωτερικό της λεωφόρου Συγγρού, που είχαν ως αποτέλεσμα και ο αυξημένος αριθμός αιρετών συνέδρων που επιθυμούσε η ηγετική ομάδα να γίνει αποδεκτός και οι νεολαίοι της ΟΝΝΕΔ, που διατηρούν κομματική ιδιότητα, να ψηφίσουν κανονικά στις αυριανές κάλπες.

Στη Νέα Υόρκη

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα βρεθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο στη μητρόπολη των ΗΠΑ, μετά πρόσκληση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Ν.Υόρκης να παραστεί ως τελετάρχης στην Εθνική παρέλαση που διοργανώνουν για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Θα έχει συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, με στελέχη της ομογένειας, Ελληνοαμερικανούς και Αμερικανούς πολιτικούς και επιχειρηματίες, ενώ θα επαναλάβει την πρόθεσή του να προωθήσει το δικαίωμα της ψήφου των Ελλήνων ομογενών.

Ο Σαμαράς σε ασιατικό φόρουμ

Σε ένα από τα μακροβιότερα και πιο σημαντικά οικονομικά και επενδυτικά φόρουμ Ασίας-Ειρηνικού, το 19ο ετήσιο Ασιατικό Επιχειρηματικό Συνέδριο (19th Annual Asian Investment Conference), θα μιλήσει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Η παρέμβαση του κ. Σαμαρά, θα αφορά τον «Ρόλο της Ελλάδας στον προσδιορισμό του ευρωπαϊκού μέλλοντος», ενώ στο ίδιο συνέδριο έχουν προσκληθεί και συμμετέχουν περισσότερες από 2.800 προσωπικότητες, όπως, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τζον Μέιτζορ, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ N. Μπερνς, ο Γεν. Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ο πόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού Peter Maurer, ο πρ. πρωθυπουργός του Κατάρ, Σεΐχης Hamad bin Jassim bin Jaber Al-Thani, ο πρ. διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου των ΗΠΑ υπό τους προέδρους Ομπάμα και Κλίντον κ. Gene Sperling.