Ξέσπασμα της Ζωής μπροστά στην κάμερα: «Επέλεξαν να παραιτηθούν στα μουλωχτά»

170

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξαπέλυσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την έναρξη της συνάντησής της με τον επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Λαϊκή Ενότητα» Παναγιώτη Λαφαζάνη.

«Είναι από τις οχληρές παραμέτρους της διαδικασίας ανάθεσης διερευνητικών εντολών, ότι αυτή η διαδικασία ξεκίνησε από μια κυβέρνηση που επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά, μη ενημερώνοντας τη Βουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρασιωπά την εκκίνηση αυτής της διαδικασίας από από τη Βουλή», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου κατά τον διάλογο που είχε με τον κ. Λαφαζάνη μπροστά στις κάμερες.
Ο κ. Λαφαζάνης, από την πλευρά του, ευχαρίστησε την κ. Κωνσταντοπούλου και ανέφερε ότι είχε την θεσμική υποχρέωση να ενημερώσει για την κοινοβουλευτική συγκρότηση της Λαικής Ενότητας, στην κατεύθυνση της συγκρότησης αντιμνημονιακού μετώπου. Σημείωσε, ότι είναι σημαντική η συμβολή της κ. Κωνσταντοπούλου στην τήρηση του Συντάγματος και στην λειτουργία της Βουλής, που οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν κάνει κουρελόχαρτο. Υποστήριξε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται υπό μνημονιακή κατοχή, το μόνο δίκαιο που ισχύει είναι το δίκαιο του μνημονίου, ωστόσο η Ελλάδα δεν είναι και δεν πρέπει να παραμείνει μνημονιακή αποικία». Νωρίτερα ο κ. Λαφαζάνης είχε δηλώσει ότι θα εξαντλήσει την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης:  Σκοπιανό: Επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων την Πέμπτη ή... τέλος