Ξαφνικά “αγάπησαν” τον Πούτιν…

191
ΡΩΣΙΑ: Το νέο υπερόπλο προκαλεί τρόμο

Την επιστροφή της Ρωσίας στην G-8, την Ομάδα των Οκτώ πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά οικονομιών του πλανήτη, η οποία μετά την κρίση στην Ουκρανία συνεδριάζει ως G-7, προτείνει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, δεδομένων των προκλήσεων στη Μέση Ανατολή.

Διευκρινίζει ωστόσο ότι οι συμφωνίες σε ό,τι αφορά την Ουκρανία πρέπει σε κάθε περίπτωση να τηρηθούν.

«Δεν θέλαμε ποτέ να απομονώσουμε την Ρωσία ή να μετατρέψουμε μονίμως την G-8 σε G-7», δηλώνει ο κ. Σταϊνμάιερ στην Bild am Sonntag και εξηγεί ότι η απόφαση ελήφθη με την ρήξη της σχέσης εμπιστοσύνης που σημειώθηκε μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.

«Εφόσον άρουμε επιτυχώς και άλλα εμπόδια στην διαμάχη που αφορά την Ουκρανία και εφόσον η Ρωσία συνεργαστεί μαζί μας όπως πριν για μια λύση στην Συρία, τότε η Δύση δεν θέλει και δεν πρέπει να θέλει τον μόνιμο αποκλεισμό της Ρωσίας από τον τακτικό συντονισμό μεταξύ των μεγάλων δυτικών χωρών», επισημαίνει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης:  Yeni Safak: Έτοιμο για την Κρήτη το Ορούτς Ρέις (φωτό)

— Στο Παρίσι θα μεταβεί την Τετάρτη η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ προκειμένου να συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με πληροφορίες της Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία επικαλείται κύκλους της γερμανικής κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ