Ξεκάθαρη ΣΤΡΟΦΗ στον Ισλαμισμό κάνει ο Ερντογάν

112
Ερντογάν: Καταργεί τη χρήση του δολαρίου στις εμπορικές συναλλαγές με τη Μόσχα

Η κυβέρνηση της Τουρκίας θα τροποποιήσει τον υφιστάμενο νόμο ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους δημοσίους υπαλλήλους να συμμετέχουν στη μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής, η οποία είναι υποχρεωτική για τους άνδρες στο Ισλάμ, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

“Έχουμε προετοιμάσει νομοσχέδιο για την τροποποίηση των ωραρίων των δημοσίων υπαλλήλων την Παρασκευή ώστε να μη εμποδίζεται η ελευθερία της θρησκευτικής λατρείας”, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Κανονικά, η έκδοση απλής εγκυκλίου από το γραφείο του πρωθυπουργού αρκεί για την τροποποίηση του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων. Εάν επιβεβαιωθεί, η λήψη του μέτρου αυτού έχει συμβολικό χαρακτήρα, αφού οι υπάλληλοι του τουρκικού κράτους έχουν ήδη την άδεια να εκμεταλλεύονται το διάλειμμα του μεσημεριανού γεύματος για να συμμετέχουν στη μεγάλη προσευχή της Παρασκευής.

Διαβάστε επίσης:  ΓΑΛΛΙΑ: Νεκροί οι δύο πιλότοι του Mirage 2000 που συνετρίβη

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το κόμμα του, στην εξουσία από το 2002, κατηγορούνται συστηματικά για επιδίωξη του εξισλαμισμού της τουρκικής κοινωνίας.

Τα τελευταία χρόνια, ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας έχει κατ΄επανάληψιν τροποποιήσει κανόνες που εγγυώνται τον κοσμικό χαρακτήρα του σύγχρονου τουρκικού κράτους που ίδρυσε ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ το 1923, στο όνομα του σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας.

Η κυβέρνησή του επέτρεψε την ισλαμική μαντίλα στα πανεπιστήμια, στις δημόσιες υπηρεσίες και στη συνέχεια στα λύκεια της χώρας, προκαλώντας κάθε φορά κύμα επικρίσεων εκ μέρους της κοσμικής αντιπολίτευσης.
Εχει επίσης περιορίσει σημαντικά την πώληση και την διαφήμιση οινοπνευματωδών ποτών, στο όνομα της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ο Ερντογάν έχει κτίσει τεράστιο τέμενος στον χώρο όπου βρίσκεται το νεόδμητο πολυτελές σύμπλεγμα της προεδρικής κατοικίας.