ΟΑΕΔ: Δωμάτια και ξενοδοχεία που μπορείτε να εξαργυρώσετε την επιταγή τουρισμού

157

Το Πάσχα αλλά και το καλοκαίρι πλησιάζει και χιλιάδες δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού έχουν την ευκαιρία να εξαργυρώσουν την επιταγή τουρισμού που παρέχει ο ΟΑΕΔ για να κάνουν είτε δωρεάν είτε πολύ πιο οικονομικές διακοπές ανάλογα με τα δωμάτια ή τα ξενοδοχεία που θα επιλέξουν, απο την λίστα παρόχων του Οργανισμού.

Ειδικότερα όπως είναι ήδη γνωστό σε 150.000 ωφελούμενους έχει δοθεί επιταγή τουρισμού απο τον ΟΑΕΔ όπου και μπορούν να εξαργυρώσουν έως τέλος Νοεμβρίου 2016 σε όποιο κατάλυμα επιθυμούν που έχει ενταχθεί στις λίστες παρόχων του Οργανισμού.

Τα αποτελέσματα έχουν ήδη εκδοθεί από τις 11 Δεκεμβρίου 2015 και οι δικαιούχοι έχουν λάβει τον αριθμό της επιταγής.

Οι δικαιούχοι τoυ Μητρώου δεν χρειάζεται να προσέρχονται στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για την παραλαβή οποιουδήποτε εντύπου, που να πιστοποιεί την επιλογή τους για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Διαβάστε επίσης:  Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Η Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά και μπορεί να ενεργοποιηθεί μέχρι την 30.11.2016. Έχοντας αυτόν τον αριθμό και μόνο, οι δικαιούχοι μπορούν να επικοινωνούν με το τουριστικό κατάλυμα που επιθυμούν από το Μητρώο Παρόχων για κρατήσεις δωματίων.

Οι πάροχοι εν συνεχεία ελέγχουν την ύπαρξη επιταγής και την ενεργοποιούν μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ.

Ετσι το μόνο που έχουν να κάνουν οι ωφελούμενοι είναι να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το κατάλυμα που έχουν επιλέξει και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα τις ημερομηνίες που επιθυμούν να κάνουν κράτηση.