Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ενόψει της συνάντησης με Τσίπρα

105
συνεχίζουν, κινητοποιήσεις,αγρότες,Νίκαια,

Σε μετρημένη κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους εναντίον των προτάσεων της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό προχωρούν από σήμερα Κυριακή οι αγρότες, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου στα Τέμπη, όπου έλαβαν μέρος εκπρόσωποι από 30 μπλόκα.

Μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού ότι είναι διατεθειμένος να συνομιλήσει προσωπικά μαζί τους, οι αγρότες θα κλείνουν τους εθνικές οδούς για δύο δίωρα κάθε μέρα. Σε πολλά μπλόκα οι ώρες διακοπής της ροής οχημάτων θα είναι από 12:00 έως τις 14:00 το μεσημέρι και από τις 19:00 το απόγευμα έως της 21:00 το βράδυ. Η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων.

Οι αγρότες πρόκειται να συναντηθούν εκ νέου την ερχόμενη Τρίτη στη Θεσσαλονίκη, σε μία προσπάθεια να ενοποιηθούν όλα τα αγροτικά μέτωπα και να καθορίσουν κοινό πλαίσιο διεκδικήσεων, όχι μόνο για το ασφαλιστικό – όπου σχηματίζεται ενιαίο μέτωπο και με άλλους κλάδους – αλλά και για το φορολογικό σύστημα.

Στην ίδια συνάντηση θα καθορίσουν την αντιπροσωπεία που θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου. Μέχρι τότε πάντως, αρνούνται να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δήλωσε ανοιχτός σε συνάντηση, ενώ ακόμα δεν έχει καθοριστεί η ημερομηνία του ραντεβού.

Διαβάστε επίσης:  Eurovision 2018: Η Νetta κέρδισε - Δεύτερη η Κύπρος

Στην ανάγκη να συνεχιστεί ο διάλογος με τους αγρότες, αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας στο MEGA. Ο κ. Αποστόλου επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός καλεί τους αγρότες σε διάλογο, και πως ο ίδιος συζητά με τους αγρότες από τον Οκτώβρη «διότι η προστασία ιδιαίτερα του αγροτικού χώρου ήταν κύριο ζητούμενο για μας».

Εν τω μεταξύ, στον αποκλεισμό του τελωνείου του Ορμενίου προχωρούν και σήμερα οι αγρότες στον βόρειο Έβρο. Τα αγροτικά μηχανήματα θα διακόπτουν την κυκλοφορία των οχημάτων στον κόμβο Ριζίων-Καστανέων Ορεστιάδας (γέφυρα) από τις 11:00 το πρωί ως τις 13:00 το μεσημέρι και από τις 16:00 έως τις 18:00 το απόγευμα.

Την ίδια ώρα. πυκνώνουν τη συμμετοχή τους οι αγρότες στις Μικροθήβες με νέες ενισχύσεις τρακτέρ και γεωργικών μηχανημάτων που καταφθάνουν στο μπλόκα από τις περιοχές του Αλμυρού και του Πηλίου.