Οι αντιδράσεις στα social media, για την σύλληψη του καστανά, προκάλεσαν τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Τόσκα

150

Στη σκιά του επεισοδίου που προκάλεσε σάλο στα social media, με τον υπερήλικα καστανά στη Θεσσαλονίκη, όπου 13 αστυνομικοί (7 πεζή και περιπολικά) έσπευσαν στη γωνία Τσιμισκή και Αριστοτέλους λόγω πληροφορίας ότι ο εν λόγω μικροπωλητής δε διέθετε την αναγκαία άδεια, απειλώντας να κατάσχουν το καρότσι του, με αποτέλεσμα τη λιποθυμία του άνδρα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο πρωθυπουργός με τον αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι: «Το επίπεδο των ελέγχων πρέπει να αντιστοιχεί στο επίπεδο της παράβασης και να μην υπάρχουν δυσανάλογες υπερβολές».

Ο κύριος Τόσκας συμφώνησε και διαβεβαίωσε ότι θα δει το θέμα.

Διαβάστε επίσης:  Γιλντιρίμ: Το Αιγαίο δεν είναι ολόκληρο ελληνική θάλασσα

Υπενθυμίζεται ότι από το βράδυ της Παρασκευής οπότε και έγινε γνωστό το επεισόδιο με τον καστανά στη Θεσσαλονίκη, προκλήθηκαν σφοδρές αντιδράσεις στα social media για τον υπερβάλλοντα ζήλο που φαίνεται να επέδειξαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στην περίπτωση του υπερήλικα μικροπωλητή, ο οποίος εφέρετο να μην έχει άδεια.

Εκείνος, μαθαίνοντας ότι θα κατείσχαν το καρότσι του αντέδρασε έντονα και έχασε τις αισθήσεις του.  Οι αστυνομικοί ωστόσο από την πλευρά τους τονίζουν για το περιστατικό ότι έκαναν τη δουλειά τους.