Οι αντιπαραθέσεις βάζουν “φωτιά” στο πολιτικό σκηνικό

190
κόμματα, συντάξεις, τσέπες,

Για «προπαγάνδα εθνικής ενότητας και μεγάλου συνασπισμού», έκανε λόγο χθες από τα Ιωά ννινα ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι ο στόχος είναι «να δείξουν ότι όλοι είμαστε ίδιοι». Ο Αλέξης Τσίπρας στις 6.30 το απόγευμα θα επισκεφθεί το εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κομοτηνή και στις 7.30 το βράδυ θα μιλήσει στην Καβάλα. “Έχει δίκιο ο Τσίπρας. Όταν τον λέω ψευτράκο, πώς θα τον δεχθώ πρωθυπουργό σε κυβέρνηση συνεργασίας; Δεν υπάρχει περίπτωση να τον δεχτώ”, δήλωσε, στον ΑΝΤ1, ο κ. Μεϊμαράκης.

Όπως είπε, η ΝΔ πρέπει να είναι πρώτο κόμμα ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση με κορμό εκείνη αλλά και να βρεθεί ένα πλαίσιο συμφωνίας σε βασικά ζητήματα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερς ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δηλώνει ότι το κόμμα του θα στραφεί προς τα άλλα φιλοευρωπαϊκά κόμματα, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίψει τις προτάσεις του.

Σειρά επαφών στη Θεσσαλονίκη με Τζιτζικώστα και Μπουτάρη θα έχει ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί την Πρώτη Σερρών.

Διαβάστε επίσης:  Η Γεννηματά απέρριψε την ονομασία Δημοκρατία του Ίλιντεν

Στις 8.30 το βράδυ ξεκινά τη λειτουργία του το κεντρικό προεκλογικό περίπτερο της Λαϊκής Ενότητας, στην Πανεπιστημίου, με ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης για την 80η Διεθνή Έκθεση, όπου στις 3μ.μ. θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στις 9.30 το βράδυ θα μιλήσει στη Λάρισα.

Στη Λάρισα και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, όπου θα μιλήσει στις 8 το βράδυ.

Αλλαγή των όρων διεξαγωγής προκειμένου το μεταξύ τους ντιμπέιτ τη Δευτέρα να γίνει ελκυστικότερο επιθυμούν Τσίπρας και Μεϊμαράκης.  Στόχος να αποφευχθούν οι μονόλογοι και να γίνει μία πιο ζωντανή συζήτηση που θα αναδείξει τις θέσεις των δύο κομμάτων. Σε χθεσινή συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, τέθηκε θέμα μείωσης του αριθμού των δημοσιογράφων ωστόσο τελικά αναμένεται να παραμείνουν και οι έξι δημοσιογράφοι. Στο ντιμπέιτ της Δευτέρας πιθανότατα οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα είναι όρθιοι.