Οι δράστες στην Καλιφόρνια φορούσαν μάσκες του σκι

116

Αλεξίσφαιρα γιλέκα και μάσκες του σκι φορούσαν σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι τρεις – κατά πάσα πιθανότητα – ένοπλοι που άνοιξαν πυρ στο Σαν Μπερναντίνο στην Καλιφόρνια.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και είκοσι τραυματίστηκαν όταν ένα τουλάχιστον άτομο άνοιξε πυρ σε γραφείο των υπηρεσιών κοινωνικής ευημερίας στο Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνιας σύμφωνα με τις Αρχές, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Το MSNBC μετέδωσε ότι η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν νεκροί, ενώ δημοσιογράφος του NBC είπε ότι είδε τρία πτώματα.

Η αστυνομία του Σαν Μπερναντίνο σε μήνυμα στο τουίτερ έγραψε ότι «έχουν επιβεβαιωθεί ένας με τρεις ύποπτοι» και πολλά θύματα. Η πυροσβεστική υπηρεσία, επίσης σε μήνυμα στο τουίτερ, έγραψε ότι ανταποκρίθηκε σε αναφορές για 20 θύματα.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στους Los Angeles Times ότι οι ύποπτοι ήταν βαριά οπλισμένοι, ενώ σύμφωνα με δημοσιογράφο του CBS μια ομάδα πυροτεχνουργών προσπαθεί να εξουδετερώσει κάτι που πιστεύεται ότι είναι εκρηκτικός μηχανισμός.

Διαβάστε επίσης:  Η Βόρεια Κορέα απειλεί να ακυρώσει τη Σύνοδο Κορυφής με τον Τραμπ

Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα αν έχουν τεθεί υπό κράτηση ύποπτοι για την επίθεση, η οποία σημειώθηκε σε ένα από τα 21 κρατικά κέντρα που παρέχουν υπηρεσίες σε άτομα με αναπτυξιακές αναπηρίες. Πρόκειται για ένα εκ των περιφερειακών κέντρων σε όλη την Καλιφόρνια που διαχειρίζονται, εγκρίνουν και πληρώνουν για παροχή βοήθειας σε άτομα με αναπηρίες, όπως ο αυτισμός και η νοητική υστέρηση.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από το CNN έδειχναν ανθρώπους να βγαίνουν από το κτίριο με τα χέρια ψηλά, ενώ αστυνομικές δυνάμεις και ομάδες ειδικών όπλων και τακτικής (SWAT) περικύκλωσαν το κτίριο.