Οι Ευρωπαίοι επιδιώκουν εξέγερση στην Ειδομένη από 15 χιλ μετανάστες και πρόσφυγες…

600

Οι ηγέτες της ΕΕ χρησιμοποιούν τους μετανάστες ως πιόνια σε ένα παιχνίδι που θέλει την Ελλάδα «όμηρο» στα χέρια των Ευρωπαίων, με παραπαίουσα οικονομία, με εγκληματικότητα στο φουλ για να υλοποιήσουν και τα «υπόλοιπα» σχέδια που θέλουν στην περιοχή μας.
Σύμφωνα με τα τεκταινόμενα και στο Καλαί στην Γαλλία οι λαθρομετανάστες που θα εγκλωβιστούν σε κέντρα υποδοχής για μεγάλο διάστημα, θα σπάσουν τα όποια εμπόδια και θα ξεχυθούν στις παρακείμενες αστικές περιοχές και δεν αφήσουν τίποτα όρθιο.

Στην περιοχή της Ειδομένης όμως ο κίνδυνος είναι άλλος και διαφορετικός. Οι 15 χιλιάδες λαθρομετανάστες κινδυνεύουν να εξεγερθούν με απρόβλεπτες συνέπειες για την ίδια την περιοχή και τους κατοίκους , ξεσπώντας επί δικαίων και αδίκων λόγω του κλεισίματος των συνόρων, αναφέρει ο διεθνής τύπος.

Οι ελληνικές αρχές θα βρεθούν αντιμέτωπες με μία κανονική ανθρωπιστική εξέγερση λόγω αγανάκτησης των προσφύγων που σημειωτέων διαβιούν κάτω από άθλιες στην κυριολεξία συνθήκες, ενώ ο καιρός τους ταλαιπωρεί ακόμα περισσότερο.

Η ενδεχόμενη εξέγερση θα είναι σίγουρα αποτέλεσμα της στάσης των Ευρωπαίων και συγκεκριμένα της Γερμανίας , η οποία έδωσε εντολή να κλείσει εντελώς ο «βαλκανικός διάδρομος», λόγω πολιτικών προβλημάτων της Καγκελαρίου Α. Μέρκελ.

Το «παιχνίδι» με την «κακή» Αυστρία και τις χώρες των Βαλκανίων ήταν ένα ακόμη πλάνο του Βερολίνου για να «χρυσώσει το χάπι» στην ελληνική κυβέρνηση.

«Εγώ περιμένω και περιμένω και περιμένω, και στην συνέχεια, δεν υπάρχει τίποτα. Ξέρω ότι δεν υπάρχει τίποτα στο τέλος, αλλά είμαι σε αναμονή», δηλώνει ένας μετανάστης σε ξένο τηλεοπτικό δίκτυο.

Διαβάστε επίσης:  Ρωσικός πύραυλος κατέρριψε το αεροσκάφος της Malaysia Airlines στην Ουκρανία

Χιλιάδες μετανάστες έχουν μπλοκαριστεί στα Ελληνο-σκοπιανά σύνορα και ετοιμάζονται να αντιδράσουν ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της διαδρομής η οποία οδηγεί στην Ευρώπη.

Αξιωματούχοι των Σκοπίων έχουν κλείσει εντελώς τη διέλευση των συνόρων την Τετάρτη , ενώ και η Σλοβενία, Κροατία και Σερβία επέβαλαν σκληρούς περιορισμούς σχετικά με τον αριθμό των μεταναστών θα επιτρέπεται η διέλευση τους .
Υπάρχει τώρα μια έντονη δυσφορία από 15.000 μετανάστες κατά μήκος της περιοχής των συνόρων, τονίζουν συνεχώς οι ξένοι δημοσιογράφοι. .

Ένας μετανάστης, από τη Συρία, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είμαι άρρωστος , κουρασμένος και έχω βαρεθεί, απλά περιμένω για το τίποτα.

Υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με τη δυσχερή θέση των μεταναστών στην Ειδομένη , μεταξύ των οποίων υπάρχουν εκατοντάδες παιδιά που διαβιούν στο κρύο και σε υγρές συνθήκες.

Μέλη της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα, δήλωσε: «Φοβόμαστε ότι ο αριθμός των παιδιών που πάσχουν από ασθένειες από αυτές τις συνθήκες, θα πολλαπλασιαστούν, η υγρασία, η εισπνοή καπνού, θα τους προκαλέσει σοβαρή βλάβη στους πνεύμονες τους». Ενώ συνεχώς συγκεντρώνονται μετανάστες στην περιοχή αυτή.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε δυσχερή θέση , «φίλοι» δεν υπάρχουν πουθενά στον ορίζοντα και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει και οφείλει να λάβει «αυτόνομες» αποφάσεις για το συμφέρον της πατρίδος. Καλό θα ήταν όσοι από τους κυβερνώντες πιστεύουν στον θεό να κάνουν την προσευχή τους.