Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
20.1 C
Athens

Οι Ρώσοι με πυραύλους κρουαζιέρας θα καθαρίσουν τα τουρκικά σκουπίδια που επιπλέουν στο ΑΙΓΑΙΟ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ αδελφοί μου, έχουν τους Έλληνες σίγουρους για τον πάτο αλλά άλλοι θα βρεθούνε σε βαθύ πάτο.

Από ότι φαίνεται οι κρουαζιέρες των τούρκων στο Αιγαίο θα τελειώσουν με πυραύλους κρουαζιέρας.

Πως λέμε κρουαζιέρα θα σε πάω στα νησιά…

¨Δύο μεγάλες κατηγορίες διακρίνονται στην τεχνολογία των πυραύλων: οι βαλλιστικοί πύραυλοι, οι οποίοι, όσο προωθημένης τεχνολογίας και να είναι, λειτουργούν με βάση τον νόμο της βαρύτητας, και οι πύραυλοι κρουαζιέρας (cruise missiles, missiles de croisiere…), οι οποίοι διαθέτουν ανεξάρτητο σύστημα πλοήγησης , δεν πέφτουν χάρη στη βαρύτητα, αλλά κινούνται προς ποικίλες κατευθύνσεις μέχρι να βρουν τον προγραμματισμένο στόχο τους.

Κατά συνέπεια, οι όροι «κρουαζιέρα», «cruise» ( και όχι Cruise), «croisiere», που περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο κινούνται αυτοί οι πύραυλοι, δεν αποτελούν ονομασία και για τον λόγο αυτόν γράφονται με πεζά. Ο όρος «πύραυλος κρουαζιέρας» δεν περιγράφει έναν τύπο πυραύλου, αλλά μία ολόκληρη κατηγορία.

Αμερικάνοι, Ρώσοι τα παίζουν όλα για όλα δηλ. για το ποιος θα ελέγξει τον γεωπολιτικό διάδρομο από την Μαύρη Θάλασσα-Στενά-Αιγαίο-Νοτιανατολική Λεκάνη Μεσογείου μέχρι της ακτές της Συρίας και της Αιγύπτου.

Οι ΗΠΑ «φοβούνται» τα χειρότερα και τρέχουν να εξασφαλίσουν Στενά – Αιγαίο – ΝΑ Μεσόγειο!

Στην Τουρκία οι Αμερικανοί «φοβούνται» τον απρόβλεπτο Erdoğan. Είναι μεγάλη η ισχύ που αντλεί από τις νότιες και ανατολικές επαρχίες, από τις φερόμενες σχέσεις που έχει με την τουρκική μαφία, από τον έλεγχο που ασκεί επί των δυνάμεων ασφαλείας και τον στρατό. Βλέπουν ότι ο Erdoğan ελέγχει τη χώρα, ελέγχει τον στρατό, έχει σημαντική γεωστρατηγική θέση και μπορεί να απειλεί. Βλέπουν ότι όσο θα τον πιέζουν στα τουρκο-συριακά σύνορα, τόσο εκείνος θα εκδηλώνεται αναθεωρητικά στο Αιγαίο.

¨Οι Ρώσοι , σύμφωνα με πηγές στην Μόσχα θέλουν να ελέγξουν πλήρως την δίοδο Μαύρη Θάλασσα –Αιγαίο Πέλαγος– συριακές ακτές –Αίγυπτος.

Αυτός ο θαλάσσιος δρόμος αποτελεί κάτι παραπάνω από ζωτική δίοδο για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και συμφέροντα. Η παρουσία …του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στο Αιγαίο με προκλητικό τρόπο έχει στόχο να «κόψει» στην μέση την δίοδο αυτή.

Εκεί θα «πιάσουν» δουλειά οι ρωσικοί πύραυλοι Cruise για να αποκαταστήσουν την κατάσταση.
Ρωσικά υποβρύχια με πυραύλους Cruise στην Κριμαία «σημαδεύουν» τους Τούρκους που ξεκίνησαν διακλαδική άσκηση στο Αιγαίο Πέλαγος.

Η Μόσχα λαμβάνει σοβαρά υπόψη της την αναβαθμισμένη παρουσία των τουρκικών αεροσκαφών και μονάδων επιφανείας τόσο στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας όσο και στο Αιγαίο.

Για αυτό και έχει αποστείλει υποβρύχια με πυραύλους Cruise στην Κριμαία με σκοπό να τα «ενεργοποιήσει» όποτε αυτό απαιτηθεί.

Η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών ανακοίνωσε επίσημα , δήλωσε ότι η Ρωσία «επικαιροποιεί», τις μονάδες επιφανείας και τα υποβρύχια του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Κριμαία, με άλλα τα οποία διαθέτουν τελευταίου τύπου πυραύλους cruise, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Αυτό αναφέρθηκε από εκπρόσωπο της Διεύθυνσης στρατιωτικών Πληροφοριών της Ουκρανίας Vadim Skibitskiy, σε δήλωση του στον ουκρανικό «Κανάλι 5», σύμφωνα με ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον Skibitskay εκτός από τα υποβρύχια , μετακινήθηκαν και ρωσικά παράκτια συστήματα πυραύλων BASTION στην Κριμαία, καθώς και πολεμικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία .

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς αξιωματούχους, οι πύραυλοι των ρωσικών υποβρυχίων καλύπτουν το σύνολο της επικράτειας της Ουκρανίας ( πόσο μάλλον το Αιγαίο Πέλαγος).

Κομβικό ρόλο σε όλα αυτά διαδραματίζει , σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας από το περασμένο καλοκαίρι, ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας και ο αριθμός των υποβρυχίων στην Κριμαία .

Έτσι, μετακινήθηκαν στην Σεβαστούπολη δύο υπερσύγχρονα υποβρύχια, το «Νοβοροσίσκ» και το «Rostov-on-Don» κλάσεως «Warszawianka», καθώς και το ντιζελοκίνητο υποβρύχιο Β-871 «Alrosa», το οποίο θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας , μαζί με υπερσύγχρονες κορβέτες .

Ο στόχος είναι προφανής τόσο προς την πλευρά την Ουκρανίας όσο και προς το Αιγαίο Πέλαγος.¨

Από ότι φαίνεται οι κρουαζιέρες των τούρκων στο Αιγαίο θα τελειώσουν με πυραύλους κρουαζιέρας.

«Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φθάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. Αλλά, αυτό δε θα γίνει από εμάς. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού. Το «Εξαμίλι» θα είναι η αρχή του τέλους…..

Μετά θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουμε την Πόλη… »
Από το.βιβλίο του Επισμηναγού ε.α. Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 – 1994».

Άντε να σας δώσω και ένα σενάριο εργασίας-ανάλυσης :

¨η καρατόμηση του κ. Νταβούντογλου πόση σχέση έχει με την νέα διαχείριση των Στενών που θέλουν να επιβάλλουν οι Τούρκοι;¨
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΗΠΑ: Εννέα μήνες διορία για την πώληση του Tiktok, πριν την απαγόρευσή του

Το TikTok επανέλαβε την Κυριακή 21/4 τις ανησυχίες του για την ελευθερία του λόγου σχετικά με ένα νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή των...

Ιαπωνία: Συνετρίβησαν δύο ελικόπτερα – 1 νεκρός, 7 αγνοούμενοι

Δύο ελικόπτερα του ιαπωνικού πολεμικού ναυτικού συνετρίβησαν χθες Σάββατο ανατολικά της νήσου Τορισίμα, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Μινόρου Κιχάρα. Τα ελικόπτερα SH-60K, έκαστο με τέσσερα...

Washington Post: Αλλάζει στρατηγική το Ισραήλ μετά την επίθεση στο Ιράν

Η κλιμάκωση της σύγκρουσης ανάμεσα στις δύο χώρες, που είναι από τις πιο βαριά οπλισμένες στη Μέση Ανατολή, σήμανε παγκόσμιο συναγερμό καθώς ο φόβος...
ΙΡΑΝ, ανθρακωρύχοι, ορυχείο,

Reuters: Πώς έφτασε το Ισραήλ στην απόφαση για χτύπημα χαμηλής ισχύος στο Ιράν

Το φαινομενικό χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν μετά από μέρες αμφιταλαντεύσεων ως προς το εύρος της αντίδρασης ήταν τελικά περιορισμένης έκτασης και μοιάζει να έχει λάβει υπόψη...
σαν σήμερα, Βερολίνο, Ναπολέων,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 20 Απριλίου η Ιερουσαλήμ γίνεται η πρωτεύουσα των Εβραίων

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1799 ο  Γάλλος αυτοκράτορας, Ναπολέων Β' υπογράφει ένα διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα των Εβραίων.

Αν κλείσουν τα στενά του Ορμούζ ποιος θα πληρώσει τη νύφη;

Αν σε ένα πόλεμο κλίσουν τα στενά του Ορμούζ στον περσικό κόλπο, η διεθνής οικονομία θα χάσει το 35% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου που...

Ισραήλ-Ιράν: Τα σενάρια της επόμενης μέρας μετά το ισραηλινό χτύπημα, ενώ έρχεται στην επιφάνεια...

Παρά τις προσπάθειες και των δύο πλευρών να υποβαθμίσουν το γεγονός, το ισραηλινό χτύπημα σήμερα στο Ιράν δείχνει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι ο μακροχρόνιος...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Αποκάλυψη Βόμβα- Οι Ρώσοι με εξομοιωτή μελετούν επιδράσεις επίγειας πυρηνικής έκρηξης σε μαχόμενα στρατεύματα -Τι ετοιμάζουν στην Ουκρανία;

Πιθανή χρήση Ρωσικών τακτικών πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία θα αποσκοπούσε, σε διάσπαση αμυντικής τοποθεσίας,...

Γαλλία: “Χτύπησαν” ρώσοι χακερς

Οι γαλλικές αρχές απέτρεψαν υβριδική ψηφιακή επίθεση στον ιστότοπο του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, καθώς...

Ρωσία: Αγορές ρεκόρ ράβδων χρυσού το 2022

Οι Ρώσοι αγόρασαν αριθμό ρεκόρ ράβδων χρυσού το 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία του...

Ειδικά εκπαιδευμένα δελφίνια μετέφεραν οι Ρώσοι στο λιμάνι της Σεβαστούπολης: Εξόντωσαν Ουκρανούς δύτες! (βίντεο)

Έκλεισαν με ειδικό δίκτυ τον ναύσταθμο Το Ναυτικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USNI) ανακοίνωσε ότι...