Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021
2.1 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 20 Ιανουαρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1932.... Ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος αναχωρεί για διαδοχικές επισκέψεις στη Ρώμη, το Παρίσι και το Λονδίνο, ζητώντας πενταετή αναστολή πληρωμής των τοκοχρεολυσίων των εξωτερικών...

Οι Ρώσοι με πυραύλους κρουαζιέρας θα καθαρίσουν τα τουρκικά σκουπίδια που επιπλέουν στο ΑΙΓΑΙΟ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ αδελφοί μου, έχουν τους Έλληνες σίγουρους για τον πάτο αλλά άλλοι θα βρεθούνε σε βαθύ πάτο.

Από ότι φαίνεται οι κρουαζιέρες των τούρκων στο Αιγαίο θα τελειώσουν με πυραύλους κρουαζιέρας.

Πως λέμε κρουαζιέρα θα σε πάω στα νησιά…

¨Δύο μεγάλες κατηγορίες διακρίνονται στην τεχνολογία των πυραύλων: οι βαλλιστικοί πύραυλοι, οι οποίοι, όσο προωθημένης τεχνολογίας και να είναι, λειτουργούν με βάση τον νόμο της βαρύτητας, και οι πύραυλοι κρουαζιέρας (cruise missiles, missiles de croisiere…), οι οποίοι διαθέτουν ανεξάρτητο σύστημα πλοήγησης , δεν πέφτουν χάρη στη βαρύτητα, αλλά κινούνται προς ποικίλες κατευθύνσεις μέχρι να βρουν τον προγραμματισμένο στόχο τους.

Κατά συνέπεια, οι όροι «κρουαζιέρα», «cruise» ( και όχι Cruise), «croisiere», που περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο κινούνται αυτοί οι πύραυλοι, δεν αποτελούν ονομασία και για τον λόγο αυτόν γράφονται με πεζά. Ο όρος «πύραυλος κρουαζιέρας» δεν περιγράφει έναν τύπο πυραύλου, αλλά μία ολόκληρη κατηγορία.

Αμερικάνοι, Ρώσοι τα παίζουν όλα για όλα δηλ. για το ποιος θα ελέγξει τον γεωπολιτικό διάδρομο από την Μαύρη Θάλασσα-Στενά-Αιγαίο-Νοτιανατολική Λεκάνη Μεσογείου μέχρι της ακτές της Συρίας και της Αιγύπτου.

Οι ΗΠΑ «φοβούνται» τα χειρότερα και τρέχουν να εξασφαλίσουν Στενά – Αιγαίο – ΝΑ Μεσόγειο!

Στην Τουρκία οι Αμερικανοί «φοβούνται» τον απρόβλεπτο Erdoğan. Είναι μεγάλη η ισχύ που αντλεί από τις νότιες και ανατολικές επαρχίες, από τις φερόμενες σχέσεις που έχει με την τουρκική μαφία, από τον έλεγχο που ασκεί επί των δυνάμεων ασφαλείας και τον στρατό. Βλέπουν ότι ο Erdoğan ελέγχει τη χώρα, ελέγχει τον στρατό, έχει σημαντική γεωστρατηγική θέση και μπορεί να απειλεί. Βλέπουν ότι όσο θα τον πιέζουν στα τουρκο-συριακά σύνορα, τόσο εκείνος θα εκδηλώνεται αναθεωρητικά στο Αιγαίο.

¨Οι Ρώσοι , σύμφωνα με πηγές στην Μόσχα θέλουν να ελέγξουν πλήρως την δίοδο Μαύρη Θάλασσα –Αιγαίο Πέλαγος– συριακές ακτές –Αίγυπτος.

Αυτός ο θαλάσσιος δρόμος αποτελεί κάτι παραπάνω από ζωτική δίοδο για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και συμφέροντα. Η παρουσία …του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στο Αιγαίο με προκλητικό τρόπο έχει στόχο να «κόψει» στην μέση την δίοδο αυτή.

Εκεί θα «πιάσουν» δουλειά οι ρωσικοί πύραυλοι Cruise για να αποκαταστήσουν την κατάσταση.
Ρωσικά υποβρύχια με πυραύλους Cruise στην Κριμαία «σημαδεύουν» τους Τούρκους που ξεκίνησαν διακλαδική άσκηση στο Αιγαίο Πέλαγος.

Η Μόσχα λαμβάνει σοβαρά υπόψη της την αναβαθμισμένη παρουσία των τουρκικών αεροσκαφών και μονάδων επιφανείας τόσο στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας όσο και στο Αιγαίο.

Για αυτό και έχει αποστείλει υποβρύχια με πυραύλους Cruise στην Κριμαία με σκοπό να τα «ενεργοποιήσει» όποτε αυτό απαιτηθεί.

Η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών ανακοίνωσε επίσημα , δήλωσε ότι η Ρωσία «επικαιροποιεί», τις μονάδες επιφανείας και τα υποβρύχια του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Κριμαία, με άλλα τα οποία διαθέτουν τελευταίου τύπου πυραύλους cruise, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Αυτό αναφέρθηκε από εκπρόσωπο της Διεύθυνσης στρατιωτικών Πληροφοριών της Ουκρανίας Vadim Skibitskiy, σε δήλωση του στον ουκρανικό «Κανάλι 5», σύμφωνα με ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον Skibitskay εκτός από τα υποβρύχια , μετακινήθηκαν και ρωσικά παράκτια συστήματα πυραύλων BASTION στην Κριμαία, καθώς και πολεμικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία .

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς αξιωματούχους, οι πύραυλοι των ρωσικών υποβρυχίων καλύπτουν το σύνολο της επικράτειας της Ουκρανίας ( πόσο μάλλον το Αιγαίο Πέλαγος).

Κομβικό ρόλο σε όλα αυτά διαδραματίζει , σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας από το περασμένο καλοκαίρι, ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας και ο αριθμός των υποβρυχίων στην Κριμαία .

Έτσι, μετακινήθηκαν στην Σεβαστούπολη δύο υπερσύγχρονα υποβρύχια, το «Νοβοροσίσκ» και το «Rostov-on-Don» κλάσεως «Warszawianka», καθώς και το ντιζελοκίνητο υποβρύχιο Β-871 «Alrosa», το οποίο θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας , μαζί με υπερσύγχρονες κορβέτες .

Ο στόχος είναι προφανής τόσο προς την πλευρά την Ουκρανίας όσο και προς το Αιγαίο Πέλαγος.¨

Από ότι φαίνεται οι κρουαζιέρες των τούρκων στο Αιγαίο θα τελειώσουν με πυραύλους κρουαζιέρας.

«Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φθάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. Αλλά, αυτό δε θα γίνει από εμάς. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού. Το «Εξαμίλι» θα είναι η αρχή του τέλους…..

Μετά θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουμε την Πόλη… »
Από το.βιβλίο του Επισμηναγού ε.α. Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 – 1994».

Άντε να σας δώσω και ένα σενάριο εργασίας-ανάλυσης :

¨η καρατόμηση του κ. Νταβούντογλου πόση σχέση έχει με την νέα διαχείριση των Στενών που θέλουν να επιβάλλουν οι Τούρκοι;¨
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Γερμανία: Παρατείνεται το lockdown έως τις 14 Φεβρουαρίου

Γερμανία: Παρατείνεται το lockdown έως τις 14 Φεβρουαρίου

Λίγο πριν την έναρξη των επίσημων διαβουλεύσεων μεταξύ της καγκελάριου Μέρκελ και των πρωθυπουργών των 16 κρατιδίων σχετικά με την παράταση του lockdown, προφανώς...

Τουρκία: Συνελήφθησαν 11 ύποπτοι του FETO ενώ έφευγαν για Ελλάδα με σκάφος Zodiac

Συνελήφθησαν 11 από τους 13 υπόπτους, μεταξύ των οποίων είναι αστυνομικοί, δάσκαλοι και στρατιωτικοί που φέρεται να είναι μέλη του FETÖ / PDY στη...

Ισραήλ προς Τουρκία: Διακοπή διαύλων με τη Χαμάς και μετά εξομάλυνση των σχέσεων

Η ισραηλινή εφημερίδα, Yediot Ahronot, ανέφερε ότι το Ισραήλ εξέδωσε ανακοίνωση προς την Τουρκία τη Δευτέρα, ενημερώνοντάς την, ότι δεν θα εξομαλύνει τις σχέσεις...
Αλεξέι Ναβάλνι

Διεθνή κατακραυγή για τη σύλληψη του επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι

Διεθνή κατακραυγή έχει προκαλέσει η σύλληψη του επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι χθες αμέσως μετά την άφιξη του στο αεροδρόμιο της Μόσχας από τη...
ΗΠΑ: Viral οι κάλτσες της Κάμαλα Χάρις

ΗΠΑ: Viral οι κάλτσες της Κάμαλα Χάρις (βίντεο)

Η εκλεγμένη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις και οι κάλτσες της έχουν γίνει viral στο TikTok αφού η ανιψιά της Μίνα ανάρτησε βίντεο της...
σαν σήμερα, Τζέιμς Κουκ, Ανταρκτικό Κύκλο,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 17 Ιανουαρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1773.... Ο βρετανός καπετάνιος Τζέιμς Κουκ γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που διασχίζει τον Ανταρκτικό Κύκλο.
Γερμανία: Αυτός είναι ο διάδοχος της Μέρκελ

Γερμανία: Αυτός είναι ο διάδοχος της Μέρκελ

Ο Άρμιν Λάσετ είναι ο νέος αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), καθώς έπειτα από δύο ψηφοφορίες έλαβε 521 ψήφους, στο πλαίσιο του συνεδρίου το...

Βρείτε μας

7,719ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Ο τυπάς και το γκομενάκι σε κρουαζιέρα!

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Τέσσερις φίλοι συζητούν για τους γιους τους… Σε μια κρουαζιέρα ένας τυπάς μπανίζει ένα...

Αυτοί είναι οι Ρώσοι που πέθαναν στο μοιραίο ελικόπτερο στον Πόρο

Τρεις νεκροί ο απολογισμός της ανείπωτης τραγωδίας στον Πόρο, με το ελικόπτερο που συνετρίβη...

Henry Jackson Society: Οι μισοί από τους Ρώσους που ζουν στο Λονδίνο είναι πληροφοριοδότες

Τουλάχιστον οι μισοί από τους 150.000 πολίτες της Ρωσίας, οι οποίοι ζουν στο Λονδίνο,...

Ρώσοι επιστήμονες έδωσαν … για πάντα κίνηση σε υποβρύχια

Για ένα αξιοσημείωτο μηχανολογικό και τεχνολογικό επίτευγμα έχει να καυχιέται ο Ρωσικός Οργανισμός Πυρηνικής...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή