Οι τιμές του πετρελαίου σε νέα μεγάλη πτώση

209
άχρηστη πληροφορία, πετρέλαιο,

Tη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση του από τον Ιούλιο σημειώνει η τιμή του πετρελαίου, καθώς το Ιράν άφησε να εννοηθεί ότι ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) που συνεδριάζει αργότερα αυτή την εβδομάδα δεν θα μειώσει το στόχο του για την παραγωγή, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του πετρελαίου κατέγραφαν άνοδο 0,8%, καταγράφοντας για τον μήνα Νοέμβριο απώλειες σχεδόν 10%. Το Ιράν δεν αναμένει κατά τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ στις 4 Δεκεμβρίου στη Βιέννη σημαντικές αποφάσεις που να αλλάζουν το στόχο του οργανισμού για την παραγωγή, δήλωσε το Σάββατο σε συνέδριο στην Τεχεράνη ο υπουργός Πετρελαίου Μπιτζάν Ναμντάρ Ζανγκανέ.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια για το αμερικανικό αργό παράδοσης Ιανουαρίου κατέγραφαν στη Νέα Υόρκη άνοδο κατά 30 σεντς στα 42,01 δολάρια το βαρέλι, με το πετρέλαιο μπρεντ στο Λονδίνο να ενισχύεται κατά 45 σεντς στα 45,31 δολάρια το βαρέλι.

Διαβάστε επίσης:  Σας αφορά: Τι πρέπει να κάνετε για να πάρετε πίσω τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων!

Το Ιράν έχει πει ότι σχεδιάζει να αντλεί επιπλέον 500.000 βαρέλια την ημέρα μόλις αρθούν οι διεθνείς κυρώσεις για το πυρηνικό του πρόγραμμα, επισημαίνει το Bloomberg. Αυτή η ποσότητα δεν θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στις τιμές και δεν θα υπάρχει πρόβλημα να πωληθεί, δήλωσε σε δημοσιογράφους το Σάββατο ο Αμίρ Χουσεΐν Ζαμανίνια, υφυπουργός πετρελαίου για διεθνείς και εμπορικές σχέσεις.