ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ! – Ζητούν Νόμπελ ειρήνης για την “προσφορά” τους στο προσφυγικό

103
Τούρκοι, ζητούν, Νόμπελ, βοήθεια, πρόσφυγες,

Οι Τούρκοι ζήλεψαν και θέλουν κι αυτοί βραβείο Νόμπελ για την «προσφορά» τους στο προσφυγικό.

Έτσι ο αναπληρωτής πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, του μεγάλου Ερντογάν, Σεφέρ Οστούν, απέστειλε στη νορβηγική επιτροπή αίτημα με το οποίο ζητά να δοθεί το Νόμπελ ειρήνης στους κατοίκους της επαρχίας Κιλίς της νοτιοανατολικής Τουρκίας για την υποδειγματική, όπως λέει, φιλοξενία στους Σύρους πρόσφυγες.

«Η πολιτική των ανοικτών θυρών που ακολουθεί η Τουρκία τηρείται εξαρχής. Οι πολίτες μας είναι ευαίσθητοι επί του θέματος, όπως και η κυβέρνησή μας. Το Κιλίς είναι μια πόλη 129.000 κατοίκων που φιλοξενεί 120.000 πρόσφυγες από την Συρία», είπε ο Ουστούν, παρουσιάζοντας τη διαβίωση των Σύρων εκεί ως ειδυλλιακή.

Ο πονηρός Τούρκος αναφέρει στην αίτησή του προς τη νορβηγική επιτροπή πως οφείλει να αναρωτηθεί την πιθανότητα μεγάλος αριθμός Σύρων να βρεθεί στο Παρίσι ή το Όσλο και να κρίνει αναλόγως την «προσφορά» της Τουρκίας.

Βέβαια ο αξιότιμος Τούρκος πολιτικός ξεχνά να αναφέρει ότι η Τουρκία, με την συνεργασία των αρχών, στέλνει δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, καθημερινά, προς Δυσμάς, στην Ελλάδα, ανεξάρτητα της στάσης των κατοίκων του Κιλίς. Ίσως θα έπρεπε να σκεφτεί ότι οι 120.000 του Κιλίς αποτελούν “αποστολές” δύο μηνών των δουλεμπόρων προς την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:  Τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας -Ο Χίτλερ αυτοκτόνησε το 1945

Μόνο το Ιανουάριου του 2016, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες οι Τούρκοι δουλέμποροι έστειλαν 62.000 συνανθρώπους μας στη Λέσβο, πνίγοντας δεκάδες ακόμα. Και απλά αναρωτιέται κανείς τι ακριβώς θα συμβεί μόλις οι καιρικές συνθήκες βελτιωθούν.

Αν λοιπόν η Τουρκία αξίζει κάποιο βραβείο, στο προσφυγικό, αυτό είναι το βραβείο του κράτους καλύτερου δουλεμπόρου από την εποχή των σκλαβοπάζαρων της Ανατολής. Είναι το μόνο βραβείο που αξίζει η χώρας σας, κ. Ουστούν.

Άλλωστε ο «μέγας» ηγέτης σας είναι ο βασικός υπεύθυνος για την έκρηξη του πολέμου στην Συρία και κατά συνέπεια για τη δημιουργία της προσφυγικής κρίσης. Το αμέσως επόμενο απόγειο του θράσους θα είναι να προταθεί ο ίδιος ο Ερντογάν για το Νόμπελ ειρήνης.