Οι φωτογραφίες της ημέρας…

73

Ο σκοπός μας είναι να κάνουμε το λιμάνι του Πειραιά το μεγαλύτερο κομβικό λιμάνι της Ευρώπης, τονισε ο πρόεδρος της Cosco Xu Lirong, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, μία μέρα μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την οποία το 67% του λιμανιού πέρασε επισήμως στα χέρια της εταιρείας.

δημοκρατια
Στιγμιότυπο από την απόπειρα κατάρριψης του ρεκόρ της πολυπληθέστερης κατάβασης πλαγιάς βουνού από σκιέρ με μαγίο που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Σότσι της Ρωσίας.

ρωσίαΟμίχλη έχει σκεπάσει τη Γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ του Σαν Φρανσίσκο.

san-fransisko
Ένας άνδρας πραγματοποιεί ένα κόλπο με το σώμα του στα πλαίσια του θρησκευτικού φεστιβάλ Urs που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Ρατζαστάν της Ινδίας.

ratzastan
Στιγμιότυπο από διαγωνισμό δύναμης μεταξύ τράγων στο Ναντόνγκ της επαρχίας Τσιανγκσού, στην Κίνα.

κινα

Ένας αλεξιπτωτιστής της Πολεμικής Αεροπορίας της Ινδονησίας συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 70η επέτειο από την ίδρυσή τους. Στην Ινδονησία ιδρύθηκε μια στοιχειώδης μορφή της σημερινής Πολεμικής Αεροπορίας της το 1945. Χρησιμοποιήθηκαν τα αεροσκάφη των ηττημένων ιαπωνικών δυνάμεων με σκοπό την αναχαίτιση του Ολλανδικού στρατού και την ανεξαρτησία της χώρας.

Διαβάστε επίσης:  Η Λευκωσία απαντά στην Άγκυρα με δική της Navtex

αλεξιπτοτοΚοινό μήνυμα ότι το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα είναι ευρωπαϊκό και ότι πρέπει να υλοποιηθεί συλλογικά η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και το ευρωπαϊκό σχέδιο μετεγκατάστασης έστειλαν οι έξι υπουργοί Εξωτερικών αρμόδιοι για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις που βρέθηκαν στην Αθήνα και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης.

ΕΕ

Στους δρόμους βγήκαν οι Γάλλοι, κυρίως νέοι, και διαδήλωσαν κατά της σχεδιαζόμενης εργασιακής μεταρρύθμισης. Το κίνημα στα πρότυπα των «ανανακτισμένων» διατηρείται. Διαδηλωτές συνέρρευσαν στην Πλατεία Δημοκρατίας (Πλας ντε Ρεπουμπλίκ) στο Παρίσι με σκοπό να πραγματοποιήσουν πορεία προς την Πλατεία του Έθνους.

ΓαλοιΣτιγμιότυπο από ομιλία του Πάπα Φραγκίσκου στη πλατεία του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό.

παπας
Πορεία διαμαρτυρίας που ξεκίνησε από την πλατεία Βικτωρίας και κατέληξε σε καθιστική διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της Κομισιόν πραγματοποίησαν το μεσημέρι μετανάστες και πρόσφυγες, με βασικά αιτήματα το άνοιγμα των συνόρων και τον τερματισμό των επαναπροωθήσεων στην Τουρκία.

προσφυγες