Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020
16.1 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 28 Οκτωβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1940.... Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η φασιστική Ιταλία επιτίθεται κατά της Ελλάδας. Το «ΟΧΙ» των ελλήνων. Στις 3 π.μ. επιδίδεται από τον πρέσβη...

Οι 8 αλήθειες για την εκλογή Προέδρου της ΝΔ», από τον Μεϊμαράκη

Για «8 αλήθειες για την εκλογή Προέδρου της ΝΔ», κάνει λόγο η πλευρά του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα και τμήμα της αλληλογραφίας μεταξύ του τεχνικού εκπροσώπου του υποψηφίου Προέδρου της ΝΔ, του υπευθύνου μηχανοργάνωσης της ΝΔ και της εταιρείας.

Αίσθηση προκαλεί πάντως η καταγγελία του μέχρι πρότινος μεταβατικού Προέδρου της ΝΔ ότι «σε μια περίοδο επικίνδυνων διεθνών ανακατατάξεων, είναι σαφές ότι κάποιοι επιδιώκουν την πολυδιάσπαση του ελληνικού πολιτικού συστήματος και τη διάλυση του μοναδικού μεγάλου κόμματος , της ΝΔ , που αποτελεί την εγγύηση για τη σταθερότητα και την προοπτική της χώρας». Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση η δική του υποψηφιότητα «αποτελεί εγγύηση για την ενότητα και την προοπτική της ΝΔ και τονίζεται ότι «δεν πρέπει επ’ ουδενί ατομικές φιλοδοξίες , απωθημένα και πάθη του παρελθόντος και συμφέροντα, να αποτελέσουν εργαλεία για τη διαίρεση ή την διάλυση της μεγάλης παράταξης».

Δεν απορρίπτει εξάλλου την εκδοχή του δόλου, καθώς τονίζεται ότι «ανεξαρτήτως από το αν το φιάσκο της περασμένης Κυριακής οφείλεται σε δόλο ή ανικανότητα κάποιων, αυτό που τώρα προέχει δεν είναι η απόδοση ευθυνών (αυτό μπορεί να γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο), αλλά η ολοκλήρωση της διαδικασίας με αδέκαστο τρόπο και το ταχύτερο δυνατόν. Για να μείνει η Παράταξη ενωμένη και να ξεκινήσει άμεσα η ανασύνταξή της».

Στην ανακοίνωση τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από την πρώτη στιγμή. επανέλαβε τις αδυναμίες της διαδικασίας ανοιχτής εκλογής Προέδρου της ΝΔ ,που είχε διατυπώσει από το 2009,αλλά δεν εισακούστηκε και επεσήμανε τους κινδύνους που ανακύπτουν από τη μη ύπαρξη ανοιχτών εκλογικών καταλόγων, καθώς και τις τεχνικές δυσκολίες ενός τέτοιου εγχειρήματος».

Επίσης ότι «έγκαιρα ,στις 13 Οκτωβρίου, εξέφρασε με ένταση στην ΚΕΦΕ την αγωνία του για την έκβαση της διαδικασίας επισημαίνοντας την ανάγκη να τηρηθούν όλες οι καταστατικές και νόμιμες διαδικασίες για την επιλογή μιας αξιόπιστης εταιρείας, αλλά η αγωνία του προσέκρουσε στην αντίδραση των συνυποψήφιων του οι οποίοι όχι μόνο τον κατέκριναν αλλά και απαίτησαν « να περιοριστεί αυστηρά στα καθήκοντα του Προέδρου της ΚΟ και να αποφύγει να περάσει το κατώφλι της ΚΕΦΕ γιατί θα θεωρηθεί ως παρέμβαση…». Κατόπιν τούτου από πολιτική ευθιξία, ο Βαγγέλης ΜεΙμαράκης άφησε την απόλυτη ευθύνη, όπως προβλέπει το Καταστατικό ,στην ΚΕΦΕ και στον Πρόεδρό της και Γραμματέα της ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας κ. Α. Παπαμιμίκο»

Τονίζει εξάλλου ότι «καθ΄ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δια του εκπροσώπου του και του τεχνικού του συμβούλου στην ΚΕΦΕ απέστειλε 17 mail επισημαίνοντας διορατικά προβλήματα και αδυναμίες και εκφράζοντας αγωνία για την επίλυση τους από την αρμόδια για όλα ΚΕΦΕ».

Σε σχέση με το Σάββατο προ των εκλογών επισημαίνει ότι «δυστυχώς οι φόβοι που είχε εκφράσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επιβεβαιώθηκαν», καθώς :
«Τα tablets εστάλησαν αργά στα εκλογικά κέντρα χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό.
»Δεν εστάλησαν εγκαίρως οι κωδικοί για να ανοίξει το σύστημα.
»Δεν εκπαιδεύτηκαν οι χειριστές και δεν έγινε δοκιμαστική πρόβα όπως είχε συμβατικά την υποχρέωση να κάνει η εταιρεία.
«Η εταιρεία δεν βασίστηκε στη σωστή τεχνολογική μέθοδο για να ανοίξει και να λειτουργήσει το σύστημα, όπως είχε συμβατικά δεσμευτεί.

Τονίζει επίσης ότι «από τα ξημερώματα της Κυριακής και κάθε μια ώρα μέχρι τη στιγμή που αποφασίστηκε η αναβολή της διαδικασίας, η εταιρία ζητούσε παράταση μιας ώρας και η ΚΕΦΕ που ήταν σε διαρκή συνεδρίαση ενημέρωσε και τους τέσσερις υποψηφίους ,οι οποίοι συμφώνησαν, όπως προκύπτει από τα πρακτικά. Ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε από την ΚΕΦΕ να προχωρήσει σε αναλυτική ενημέρωση προκειμένου να εξηγήσει τι έχει συμβεί, αλλά η ΚΕΦΕ αρνήθηκε και οι συνυποψήφιοί του , που ήταν πλήρως ενημερωμένοι, σύμφωνα με τα πρακτικά, έβγαλαν τις καταγγελτικές τους ανακοινώσεις».

Τέλος στρέφει τα βέλη του κατά των συνυποψηφίων του, τονίζοντας ότι «ένα σοβαρό τεχνικό θέμα που έπρεπε να αντιμετωπιστεί με ευθύνη της ΚΕΦΕ μετεξελίχτηκε σε πολιτικό ζήτημα, διότι οι τρεις συνυποψήφιοι συντονισμένα επεδίωξαν να το χρησιμοποιήσουν προκειμένου να χρεώσουν την απόλυτη ευθύνη στον εκτελούνται καθήκοντα Προέδρου Βαγγέλη Μεϊμαράκη ,παρότι οι ίδιοι σε πρότερο χρόνο του είχαν ρητά απαγορεύσει να εμπλέκεται στα διαδικαστικά θέματα αναγνωρίζοντας την απόλυτη αρμοδιότητα της ΚΕΦΕ, όπως προβλέπεται στο Καταστατικό».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μήνυμα στην Τουρκία από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στην Ημερήσια Διαταγή για την 28η Οκτωβρίου(βίντεο)

"Οι σύγχρονοι επιβουλείς ας μην κάνουν το ίδιο λάθος… ας μην αποδειχθούν το ίδιο υπερφίαλοι… ας διαβάσουν καλά τις...
Δένδιας: Οι στενές σχέσεις Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ εγγύηση ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή

Δένδιας: Οι στενές σχέσεις Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ εγγύηση ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή

«Δημιουργούμε μια νέα γεωγραφία κατανοήσεων» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σχετικά με την εμβάθυνση και την ενίσχυση της τριμερούς συνεργασίας μεταξύ...
Μητσοτάκης: Η Τουρκία καταπατά τη διεθνή νομιμότητα

Μητσοτάκης: Η Τουρκία καταπατά τη διεθνή νομιμότητα

Νέα μηνύματα της Αθήνας προς την Τουρκία, στο πλαίσιο των επαφών του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας και του Ισραήλ.
Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης

Η ύψιστη διάκριση της Πόλεως των Αθηνών στον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη από τον...

Την ύψιστη διάκριση της ελληνικής πρωτεύουσας, το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών, απένειμε απόψε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο...
Δένδιας - Λαβρόφ: Αποσταθεροποιητικός ο ρόλος της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο

Δένδιας – Λαβρόφ: Αποσταθεροποιητικός ο ρόλος της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο

Για τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο ενημέρωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ κατά...
Πέτσας: Η Τουρκία είναι αναξιόπιστος συνομιλητής

Πέτσας: Η Τουρκία είναι αναξιόπιστος συνομιλητής

«Τις τελευταίες ημέρες, η Τουρκία επιδίδεται σε μια επίμονη προσπάθεια να αποδείξει πως όχι μόνο αποτελεί ταραξία στην ευρύτερη περιοχή μας, αλλά...

Αυτό είναι το αμυντικό υπερόπλο με ακτίνες λέιζερ που αποκτά η Ελλάδα

Συμφωνία Ελλάδας, Γερμανίας, Αγγλίας, Ουγγαρίας για νέο υπερόπλο που αναχαιτίζει πυραύλους με ακτίνες λέιζερ Ένα νέο υπερόπλο αναχαίτισης πυραύλων,...

Ακολουθήστε μας

7,492ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
942ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Αγία Σοφία: Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ μαζεύουν υπογραφές για τη διάσωση του μνημείου

Υπογραφές μαζί με ευρωβουλευτές από όλα τα κράτη-μέλη και πολιτικές ομάδες του...

Νέα αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τον Σκέρτσο

Νέα γύρο αντιπαράθεσης κυρίως μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε στη Βουλή,...

ΝΔ: Ποιοι εξελέγησαν στη νέα Εκτελεστική Γραμματεία (ονόματα)

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας εκλέχτηκαν τα οκτώ...

Συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ

Συνεδριάζει στις 10:30 π.μ., υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού και προέδρου της...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή