Οι 8 αλήθειες για την εκλογή Προέδρου της ΝΔ», από τον Μεϊμαράκη

111

Για «8 αλήθειες για την εκλογή Προέδρου της ΝΔ», κάνει λόγο η πλευρά του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα και τμήμα της αλληλογραφίας μεταξύ του τεχνικού εκπροσώπου του υποψηφίου Προέδρου της ΝΔ, του υπευθύνου μηχανοργάνωσης της ΝΔ και της εταιρείας.

Αίσθηση προκαλεί πάντως η καταγγελία του μέχρι πρότινος μεταβατικού Προέδρου της ΝΔ ότι «σε μια περίοδο επικίνδυνων διεθνών ανακατατάξεων, είναι σαφές ότι κάποιοι επιδιώκουν την πολυδιάσπαση του ελληνικού πολιτικού συστήματος και τη διάλυση του μοναδικού μεγάλου κόμματος , της ΝΔ , που αποτελεί την εγγύηση για τη σταθερότητα και την προοπτική της χώρας». Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση η δική του υποψηφιότητα «αποτελεί εγγύηση για την ενότητα και την προοπτική της ΝΔ και τονίζεται ότι «δεν πρέπει επ’ ουδενί ατομικές φιλοδοξίες , απωθημένα και πάθη του παρελθόντος και συμφέροντα, να αποτελέσουν εργαλεία για τη διαίρεση ή την διάλυση της μεγάλης παράταξης».

Δεν απορρίπτει εξάλλου την εκδοχή του δόλου, καθώς τονίζεται ότι «ανεξαρτήτως από το αν το φιάσκο της περασμένης Κυριακής οφείλεται σε δόλο ή ανικανότητα κάποιων, αυτό που τώρα προέχει δεν είναι η απόδοση ευθυνών (αυτό μπορεί να γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο), αλλά η ολοκλήρωση της διαδικασίας με αδέκαστο τρόπο και το ταχύτερο δυνατόν. Για να μείνει η Παράταξη ενωμένη και να ξεκινήσει άμεσα η ανασύνταξή της».

Στην ανακοίνωση τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από την πρώτη στιγμή. επανέλαβε τις αδυναμίες της διαδικασίας ανοιχτής εκλογής Προέδρου της ΝΔ ,που είχε διατυπώσει από το 2009,αλλά δεν εισακούστηκε και επεσήμανε τους κινδύνους που ανακύπτουν από τη μη ύπαρξη ανοιχτών εκλογικών καταλόγων, καθώς και τις τεχνικές δυσκολίες ενός τέτοιου εγχειρήματος».

Επίσης ότι «έγκαιρα ,στις 13 Οκτωβρίου, εξέφρασε με ένταση στην ΚΕΦΕ την αγωνία του για την έκβαση της διαδικασίας επισημαίνοντας την ανάγκη να τηρηθούν όλες οι καταστατικές και νόμιμες διαδικασίες για την επιλογή μιας αξιόπιστης εταιρείας, αλλά η αγωνία του προσέκρουσε στην αντίδραση των συνυποψήφιων του οι οποίοι όχι μόνο τον κατέκριναν αλλά και απαίτησαν « να περιοριστεί αυστηρά στα καθήκοντα του Προέδρου της ΚΟ και να αποφύγει να περάσει το κατώφλι της ΚΕΦΕ γιατί θα θεωρηθεί ως παρέμβαση…». Κατόπιν τούτου από πολιτική ευθιξία, ο Βαγγέλης ΜεΙμαράκης άφησε την απόλυτη ευθύνη, όπως προβλέπει το Καταστατικό ,στην ΚΕΦΕ και στον Πρόεδρό της και Γραμματέα της ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας κ. Α. Παπαμιμίκο»

Διαβάστε επίσης:  Ολοκληρώθηκαν οι εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ

Τονίζει εξάλλου ότι «καθ΄ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δια του εκπροσώπου του και του τεχνικού του συμβούλου στην ΚΕΦΕ απέστειλε 17 mail επισημαίνοντας διορατικά προβλήματα και αδυναμίες και εκφράζοντας αγωνία για την επίλυση τους από την αρμόδια για όλα ΚΕΦΕ».

Σε σχέση με το Σάββατο προ των εκλογών επισημαίνει ότι «δυστυχώς οι φόβοι που είχε εκφράσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επιβεβαιώθηκαν», καθώς :
«Τα tablets εστάλησαν αργά στα εκλογικά κέντρα χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό.
»Δεν εστάλησαν εγκαίρως οι κωδικοί για να ανοίξει το σύστημα.
»Δεν εκπαιδεύτηκαν οι χειριστές και δεν έγινε δοκιμαστική πρόβα όπως είχε συμβατικά την υποχρέωση να κάνει η εταιρεία.
«Η εταιρεία δεν βασίστηκε στη σωστή τεχνολογική μέθοδο για να ανοίξει και να λειτουργήσει το σύστημα, όπως είχε συμβατικά δεσμευτεί.

Τονίζει επίσης ότι «από τα ξημερώματα της Κυριακής και κάθε μια ώρα μέχρι τη στιγμή που αποφασίστηκε η αναβολή της διαδικασίας, η εταιρία ζητούσε παράταση μιας ώρας και η ΚΕΦΕ που ήταν σε διαρκή συνεδρίαση ενημέρωσε και τους τέσσερις υποψηφίους ,οι οποίοι συμφώνησαν, όπως προκύπτει από τα πρακτικά. Ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε από την ΚΕΦΕ να προχωρήσει σε αναλυτική ενημέρωση προκειμένου να εξηγήσει τι έχει συμβεί, αλλά η ΚΕΦΕ αρνήθηκε και οι συνυποψήφιοί του , που ήταν πλήρως ενημερωμένοι, σύμφωνα με τα πρακτικά, έβγαλαν τις καταγγελτικές τους ανακοινώσεις».

Τέλος στρέφει τα βέλη του κατά των συνυποψηφίων του, τονίζοντας ότι «ένα σοβαρό τεχνικό θέμα που έπρεπε να αντιμετωπιστεί με ευθύνη της ΚΕΦΕ μετεξελίχτηκε σε πολιτικό ζήτημα, διότι οι τρεις συνυποψήφιοι συντονισμένα επεδίωξαν να το χρησιμοποιήσουν προκειμένου να χρεώσουν την απόλυτη ευθύνη στον εκτελούνται καθήκοντα Προέδρου Βαγγέλη Μεϊμαράκη ,παρότι οι ίδιοι σε πρότερο χρόνο του είχαν ρητά απαγορεύσει να εμπλέκεται στα διαδικαστικά θέματα αναγνωρίζοντας την απόλυτη αρμοδιότητα της ΚΕΦΕ, όπως προβλέπεται στο Καταστατικό».