Οι Anonymous υποστηρίζουν ότι σταμάτησαν επίθεση του ISIS στην Ιταλία

144

Μέσω του λογαριασμού τους στο κοινωνικό δίκτυο Twitter, οι πασίγνωστοι χάκερς με την επωνυμία Anonymous υποστηρίζουν ότι  “απέτρεψαν τρομοκρατικό χτύπημα στην Ιταλία” όταν πληροφορήθηκαν τα σχέδια των τζιχαντιστών του ISIS, και προφανώς ενημέρωσαν τις αρμόδιες αρχές.

Όπως είναι γνωστό, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, οι Anonymous ανακοίνωσαν ότι κηρύττουν τον πόλεμο στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Οι χάκερς ανακοίνωσαν ότι τον τελευταίο μήνα τα μέλη τους “δουλεύοντας υπό πλήρη μυστικότητα απέτρεψαν τρομοκρατικό χτύπημα στην Ιταλία, το οποίο προγραμματίζονταν για πριν τα Χριστούγεννα”.

Σύμφωνα με αναλυτές το πιο πολύτιμο “εργαλείο” των τζιχαντιστών είναι η στρατηγική τους στα social media, μέσω των οποίων επικοινωνούν με μέλη τους από όλο τον κόσμο, με τους Anonymous να “κατεβάζουν” λογαριασμούς τζιχαντιστών και να τους αποτρέπουννα ενορχηστρώσουν τις επιθέσεις τους.

Διαβάστε επίσης:  Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε πέμπτος ύποπτος για την επίθεση στον Μπουτάρη

Στις αρχές του μήνα οι Anonymous οργάνωσαν κυβερνοεπιθέσεις σε πάνω από 40.000 τουρκικά σάιτ, διαμαρτυρόμενοι για την υποστήριξη της τουρκικής ηγεσίας στους Τζιχαντιστές. Μάλιστα όπως σημειώνουν θα ακολουθήσουν επιθέσεις σε τουρκικούς σέρβερ αεροδρομίων, τραπεζών και στρατιωτικών μονάδων, αν δεν αλλάξει στάση η τουρκική κυβέρνηση.