Ολάντ: «Επόμενο βήμα η συζήτηση για το χρέος »

157
δηλώσεις, υπουργών, Προεδρικό Μέγαρο,

Στην ανάγκη διευθέτησης του ελληνικού χρέους, στην προσφυγική κρίση, καθώς και στο Κυπριακό αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον Γάλλο ομόλογο του Φρανσουά Ολάντ.

Ο κ Παυλόπουλος διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της, ωστόσο επισήμανε ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε στις πολιτικές λιτότητας. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στο ελληνικό χρέος στη βάση κανόνων που διέπουν τον μηχανισμό ESM. Για την προσφυγική κρίση, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε πως μόνο όσοι δεν γνωρίζουν τι έχει προσφέρει ο ελληνικός λαός στους πρόσφυγες έχουν αιτιάσεις για τους ελληνικούς χειρισμούς. Παράλληλα σημείωσε οτι υπάρχει ανάγκη προστασίας των συνόρων της ΕΕ αλλά και προστασίας του ανθρώπου.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό επεσήμανε πως δεν μπορεί η Ευρώπη πια να ανέχεται την παράταση της κατοχής στο βόρειο τμήμα της Κύπρου.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε πως είναι γνωστές οι προσπάθειες του ελληνικού λαού και οι μεταρρυθμίσεις που έχουν λάβει χώρα, πρόσθεσε όμως πως χρειάζονται κι άλλες προσπάθειες.

Διαβάστε επίσης:  Μετωπική Τσίπρα με Μητσοτάκη στη Βουλή στη σκιά των απειλών του Ρουβίκωνα

«Το έχω πει, το επόμενο βήμα θα είναι η συζήτηση για το χρέος, βεβαίως πρέπει να ξεκινήσει», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Σκοπός του ταξιδιού του όπως είπε είναι πάντως η προσέλκυση Γαλλικών επενδύσεων καθώς αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι ανάπτυξη και απασχόληση.

Σχετικά με την προσφυγική κρίση, ο κ. Ολάντ τόνισε ότι, πρέπει να στηρίξουμε την Ελλάδα, γιατί τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα δίνοντας έμφαση στη δημιουργία κέντρων καταγραφής και ταυτοποίησης.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Σε σύντομες δηλώσεις που έκανε στα γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης είπε ακόμη ότι «η Ελλάδα και Γαλλία έχουν μία κοινή ιστορία πολλών χρόνων, ότι η Γαλλία αγωνίστηκε για να μπει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αγωνίζεται και σήμερα για να παραμείνει».