Όλα στην «Διαύγεια» για την κρατική διαφήμιση…

109
Κρέτσος, ΕΣΡ, πολιτικό σύστημα,

Η κυβέρνηση «θα εφαρμόσει στο ακέραιο» τους νόμους για τις άδειες και την κρατική διαφήμιση, διαβεβαιώνει ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

Σημειώνει επίσης, ότι η κυβέρνηση με «τη δημοσιοποίηση των ποσών που διατίθενται για διαφήμιση και προβολή» των κρατικών και δημοσίων φορέων και οργανισμών, επιδιώκει να «περιοριστούν τα φαινόμενα εκβιαστών και να κοπεί ο ομφάλιος λώρος ενός συστήματος διαπλοκής και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος».

«Δεν θα αφήσουμε σε ησυχία όσους φορείς αδιαφορούν για την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας. Διασφαλίζεται η διαφάνεια μέσω της άσκησης συνολικής εποπτείας σε αυτήν. Όλα πλέον θα πηγαίνουν στη Διαύγεια», τονίζει ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Επισημαίνει δε, ότι οι όροι και η διαδικασία υπάρχουν από το 1997, ωστόσο, «ελάχιστοι φορείς του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα κατέθεσαν το σχετικό “φάκελο”» και αυτό καλλιέργησε το καθεστώς αδιαφάνειας, το οποίο «επιχειρούμε να εξαλείψουμε».

Διαβάστε επίσης:  NATO - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Πώς η ελληνική πλευρά στρίμωξε την Τουρκία και εξέθεσε τον Πρόεδρο της Συμμαχίας

Αναφερόμενος στη στάση της αντιπολίτευσης για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Λ. Κρέτσος σημειώνει ότι «αναζητά “τρύπες” στη διαχείριση της αδειοδότησης των παρόχων», αλλά «δεν κατάφερε να βρει κάποιο σφάλμα ούτε στη μελέτη, ούτε στη διαδικασία, γιατί δεν υπάρχει σφάλμα!»

Για τη μάχη με τη διαπλοκή, τέλος, τονίζει είναι θέμα πολιτικής βούλησης. «Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν ήταν ζήτημα νομοθετικής ρύθμισης, αλλά πολιτικής βούλησης. Νόμοι που προέβλεπαν διαγωνιστική διαδικασία για τα κανάλια υπήρχαν εδώ και είκοσι χρόνια», επισημαίνει.