Ολοκληρώθηκε, η επιχείρηση μετεγκατάστασης των μεταναστών στον Ελαιώνα

178

Λίγο πριν από τις 19.00 αναχώρησε από την οδό Μαυρομματαίων, η οποία είχε κλείσει για την ασφαλή επιβίβασή τους, το τελευταίο όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο σύνολό τους μεταφέρθηκαν τελικά 171 άτομα, με πέντε λεωφορεία της εν λόγω Υπηρεσίας, ενώ 30 αρνήθηκαν να ακολουθήσουν και παραμένουν στο Πεδίον του Άρεως.

Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των καταγεγραμμένων στο Πεδίον του Άρεως προσφύγων ανερχόταν στους 295.

Η περιοχή στη συνέχεια θα καθαριστεί από τις υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων, για να παραδοθεί στους επισκέπτες.

Παράλληλα θα αστυνομεύεται προκειμένου να αποτραπεί η προσέλευση άλλων μεταναστών, στους οποίους, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, θα συστήνεται να πηγαίνουν στις εγκαταστάσεις του Βοτανικού.

Η αναπληρώτρια υπουργός μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου

Την πρόθεσή της για τη δημιουργία και άλλων χώρων φιλοξενίας σαν αυτόν στην περιοχή του Ελαιώνα, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία βρέθηκε το απόγευμα στον Βοτανικό. Αναφορικά με τις αντιδράσεις από κατοίκους της περιοχής η κ. Χριστοδουλοπούλου, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα νομιμότητας για τη λειτουργία του χώρου, ενώ παρέπεμψε στο δήμο της Αθήνας που είναι ο ιδιοκτήτης του χώρου” .

Διαβάστε επίσης:  Τι έγινε σαν σήμερα, 15 Μαΐου; Τα σημαντικότερα γεγονότα που συγκλόνισαν τον πλανήτη!

Ο Αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμάτων,του Δήμου Αθηναίων Ανδρέας Βαρελάς

“Η απόφαση και ο συντονισμός της μεταφοράς των προσφύγων έγινε με ευθύνη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και 5 συναρμόδιων Υπουργείων, δήλωσε μιλώντας στον Αθήνα 984, ο Αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμάτων, Ανδρέας Βαρελάς, κάνοντας λόγο για απόφαση που αιφνιδίασε τον Δήμο, καθώς εκκρεμούν διαδικαστικά και άλλα θέματα προκειμένου ο προσωρινός οικισμός να λειτουργεί σύννομα και με την ενδεδειγμένη ευπρέπεια.
Για το θέμα αναμένεται σύσκεψη στο Δημαρχείο, ανέφερε ο κ. Βαρελάς, επαναλαμβάνοντας ότι ο οικισμός – σύμφωνα με δέσμευση που παρείχαν τα συναρμόδια Υπουργεία στον Δήμο – θα έχει προσωρινό χαρακτήρα, καθώς το αποχετευτικό σύστημα της περιοχής ενδέχεται να μην αντέξει με την επιβάρυνση των χειμωνιάτικων ομβρίων.

Αναφορικά με το Πεδίον του Άρεως, ο Ανδρέας Βαρελάς γνωστοποίησε την απόφαση του Δήμου να πραγματοποιήσει άμεσα επιτόπια αυτοψία και σε συνεργασία με την Περιφέρεια να προβεί στον καθαρισμό και την απολύμανση του χώρου.