26χρονος ο δράστης του μακελειού στο κολέγιο του Όρεγκον – Ομπάμα: Δεν αρκεί πια να προσεύχεται κανείς

136

Σύμφωνα με τα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης, ο 26χρονος Κρις Χάρπερ Μέρσερ είναι ο δράστης του μακελειού στο Κοινοτικό Κολέγιο Άμπκουα στο Ρόζμπεργκ της πολιτείας Όρεγκον. Σύμφωνα με όσα δήλωσε η αυτόπτης μάρτυρας 18χρονη Κόρτνει Μουρ στην τοπική εφημερίδα News-Review, ο δράστης ζήτησε από τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο κτίριο του πανεπιστημίου να σηκωθούν όρθιοι και να δηλώσουν τα θρησκευτικά τους πιστεύω πριν αρχίσει να πυροβολεί.

ΔΡΑΣΤΗΣς

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το θυμό του δεν έκρυψε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα ζητώντας αυστηρότερους νόμους για την κατοχή όπλων μετά το νέο μακελειό σε κολέγιο του Όρεγκον, κατηγορώντας έμμεσα την Εθνική Ένωση Όπλων, το πανίσχυρο λόμπι, ότι εμποδίζει μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε επίσης:  Ποιος δικαιούται τι στη Μεσόγειο;

Σε δήλωση που έκανε στην αίθουσα ανακοινώσεων του Λευκού Οίκου, ο Ομπάμα, εμφανώς θυμωμένος, είπε ότι «δεν αρκεί πια να προσεύχεται κανείς όταν υπάρχουν παρόμοια επεισόδια σε όλη τη χώρα με τέτοια συχνότητα. ‘Όπως είπα μόλις πριν από μερικούς μήνες, και πάλι λίγους μήνες πριν από αυτούς, και λέω κάθε φορά που βλέπουμε μια από αυτές τις μαζικές δολοφονίες, οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας δεν αρκούν» .

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, από τους πυροβολισμούς νεαρού, εναντίον φοιτητών κολεγίου στο Όρεγκον, οι νεκροί είναι 13 και οι τραυματίες 20.