Ομπάμα: Δεν υπάρχει όριο σε αυτά που μπορούν να επιτύχουν οι Κενυάτες

154

“Σε ό, τι αφορά τους Κενυάτες, ειδικά τους νέους, θεωρώ ότι δεν υπάρχει όριο σε αυτά που μπορούν να επιτύχουν” δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, κατά την πρώτη του επίσκεψη στην πατρίδα του πατέρα του, από την θέση του προέδρου.

Σημείωσε ωστόσο ότι θα πρέπει να ενισχύσουν τη δημοκρατία, να πατάξουν τη διαφθορά και να τερματίσουν τον αποκλεισμό με βάση το φύλο ή την εθνότητα.

Σχετικά με το ζήτημα της διαφθοράς, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι τα χρήματα που δαπανήθηκαν σε δωροδοκίες θα ήταν καλύτερα να είχαν δοθεί σε κάποιον “που θα έκανε έντιμη δουλειά”.

“Βρίσκομαι εδώ ως πρόεδρος μίας χώρας που θεωρεί την Κένυα σημαντικό εταίρο. Βρίσκομαι εδώ ως φίλος που θέλει να επιτύχει η Κένυα”, είπε ο Μπαρακ Ομπάμα αφού τον προλόγισε η ετεροθαλής αδελφή του Αούμα Ομπάμα μπροστά σε ένα πλήθος 4.500 ανθρώπων, πολλοί εκ των οποίων είχαν αγοράσει εισιτήρια για να παρευρεθούν.

Διαβάστε επίσης:  Μεγάλη Βρετανία: Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά από διάγγελμα Μπόρις Τζόνσον

Εν μέσω χειροκροτημάτων και γέλιων, ο Ομπάμα περιέγραψε πώς τον είχε παραλάβει η αδελφή του από το αεροδρόμιο κατά την πρώτη του επίσκεψη στην Κένυα τη δεκαετία του 80 με έναν παλιό σκαραβαίο, ο οποίος συχνά έμενε. Αυτή τη φορά, έφθασε στη χώρα με το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One και μετακινήθηκε με το τεθωρακισμένο αυτοκίνητο του κενυάτη προέδρου, το αποκαλούμενο “Τέρας”.

Η Κένυα ήταν ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του στην Αφρική καθώς ήδη αναχώρησε για την γειτονική Αιθιοπία.

Πηγή: ΑΜΠΕ