Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021
6.3 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 16 Ιανουαρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 27 π.Χ..... Ο τίτλος Αύγουστος απονέμεται για πρώτη φορά από τη Ρωμαϊκή Σύγκλητο στο Γάιο Ιούλιο Καίσαρα Οκταβιανό.

Ονόματα-κολοσσοί έκλεισαν τις πρώτες δέκα σουίτες!

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η ανταπόκριση των επιφανών Παναθηναϊκών στο εγχείρημα του συλλόγου για τη νέα Λεωφόρο και ήδη ονόματα-κολοσσοί της χώρας μας έχουν προχωρήσει στην απόκτηση των πρώτων δέκα σουιτών που θα δημιουργηθούν μετά την ανακαίνιση της ιστορικής έδρας του Τριφυλλιού.
Οι πληροφορίες  αναφέρουν ότι ήδη έχουν δώσει χρήματα και έχουν αλλάξει λογαριασμούς με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο Δημήτρης Κοπελούζος, ο Τίτος Βασιλόπουλος, ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος (chipita), ο Νικόλας Πατέρας, τρεις μεγάλοι χορηγοί (τράπεζες κλπ) αλλά και ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος, προφανώς συμβολικά.

Ενδιαφέρον έχει δείξει επίσης Ανδρέας Βγενόπουλος, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκεται η οικογένεια Γιαννακόπουλου αλλά και η οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Ο Τζίγγερ μπορεί να μην εμφανίζεται στο γήπεδο, αλλά υπάρχουν μέλη της οικογένειας Βαρδινογιάννη που δίνουν το “παρών” και δεν αποκλείεται να προχωρήσουν στην απόκτηση σουίτας, με μπροστάρη τον αδερφό του Τζίγγερ, Γιώργο Βαρδινογιάννη που έρχεται συχνά στα ματς του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο.

Η αγορά κάθε σουίτας έχει χρονική διάρκεια διετίας και κοστίζει 150 χιλ. ευρώ, ενώ όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο συμπέρασμα ότι θα υπάρξει άμεσα sold out!
Ο επιχειρηµατίας Τίτος Βασιλόπουλος δεν είναι τυχαίος στα παναθηναϊκά δρώµενα. Τουναντίον, είναι πασίγνωστος ανάµεσα στους «λίγους», στην ελίτ δηλαδή των φίλων της οµάδας, που αντιστοιχούν και στο επιχειρηµατικό του βεληνεκές.

Η επιχειρηµατική του δράση δεν του άφησε περιθώρια ενασχόλησης µε την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ακόµη και όταν η οικογένεια Βαρδινογιάννη… άνοιξε τις πύλες και ο σύλλογος απέκτησε πολυµετοχικό σχήµα. Το οξύµωρο είναι ότι αρκετά από τα µέλη της πρώην ΠΕΚ ήταν προσωπικοί του φίλοι επί σειρά ετών και σε πολλά µατς της οµάδας παρακολουθούσε µαζί τους τις αναµετρήσεις του Παναθηναϊκού. Ηταν δηλαδή µία φωτεινή εξαίρεση υπό την έννοια ότι διατηρούσε άριστες σχέσεις τόσο µε την οικογένεια Βαρδινογιάννη όσο και µε τα µέλη της πρώην ΠΕΚ.

Η ενεργός ωστόσο εµπλοκή του µε την ΠΑΕ δεν υπήρξε ποτέ στο µυαλό του παρότι το Μάιο του 2011 η φαρµακευτική του εταιρεία εξαγοράστηκε από την αµερικάνικη πολυεθνική φαρµακευτική Watson, έναντι του ποσού των 400 εκατ. ευρώ σε µετρητά!

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος είναι γωστός και ως mister Chipita και όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις τον Παναθηναϊκό, έχουν επίγνωση ότι είναι ένας από τους ελάχιστους οι οποίοι έχουν συνδράμει οικονομικά από την πρώτη ημέρα εμπλοκής του Γιάννη Αλαφούζου στην ΠΑΕ.

Από τα πρώτα βήματά του το 1976 στην οικογενειακή εταιρεία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων Recor έχει περάσει από πολλές και διαφορετικές φάσεις, στηριγμένος στο αισθητήριο του και στις κατάλληλες συμμαχίες.

Όταν το 2007 η Vivartia εξαγοράστηκε από τον όμιλο MIG, εκείνος μπορεί να παρέμεινε στην εταιρία, αλλά δεν αποδέχθηκε ποτέ μέσα του αυτό το deal.

Ο σταθερός στόχος του να ξαναπάρει πίσω την Chipita ευοδώθηκε στα μέσα του 2010.

Με τη βοήθεια των Αράβων και των επιχειρηματιών Αχ. Φώλια, Λ. Φρέρη, Στ. Νένδου και Αγγ. Πλακόπητα, κατέβαλε 400 εκατ. ευρώ στη Vivartia και απέκτησε το 100% του κλάδου ζαχαρωδών και αρτοσκευασμάτων, «κληρονομώντας» χρέη 327 εκατ. ευρώ.

Μέσα σε λίγους μήνες η Chipita δημιούργησε νέο εργοστάσιο στο Ριάντ και την Τζέντα για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση, ίδρυσε μαζί με την Western Bakerys και την Olayan Financing Company, κοινή εταιρία για την παραγωγή και διανομή προϊόντων αρτοποιΐας, ενώ πάτησε πόδι στις αγορές του Ιράν και της Τυνησίας.

Η Chipita σήμερα, με τζίρο 500 εκατ. ευρώ, έξι παραγωγικά εργοστάσια και παρουσία σε 35 χώρες είναι μια από τις λίγες ελληνικές-«παγκόσμιες» εταιρίες, με τα προϊόντα της να φτάνουν και στις πέντε ηπείρους, Ευρώπη, Αμερική, Αφρική, Ασία, αλλά και στην Ωκεανία.

Ο Ομιλος Κοπελούζου διαθέτει και εκμεταλλεύεται ένα σημαντικό αριθμό επαγγελματικών και οικιστικών ακινήτων, συνολικού εμβαδού άνω των 65.000m2, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η προσεγμένη επιλογή εκτάσεων είτε πάνω σε κύριους κομβικούς άξονες της πρωτεύουσας, είτε σε προνομιακές περιοχές κυρίως της νησιωτικής χώρας, επιτρέπουν την κατασκευή ακινήτων τα οποία εξασφαλίζουν την ισορροπία ανάμεσα στις τρεις σημαντικότερες παραμέτρους κάθε έργου: Ποιότητα, Κόστος και Εργονομία.

Σε ότι αφορά τα επαγγελματικά ακίνητα, ορισμένες από τις πλέον γνωστές πολυεθνικές και ελληνικές εταιρείες, όπως η McCann Eriksson, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Φαρμακευτικών Εταιρειών, Samsung, Dupont, Ecolab, γνωστές αλυσίδες καταστημάτων, Πρεσβείες κ.α. έχουν επιλέξει τα ακίνητα του.

Ο Ομιλος Κοπελούζου επίσης, μέσω της εταιρείας ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS A.E. κατέχει ηγετική θέση στην Ελληνική αγορά φυσικού αερίου.

Η ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS Α.Ε. είναι μία μικτή ελληνορωσική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1991 στην Αθήνα.

Μέτοχοί της είναι η OAO GAZPROM η οποία, μέσω της 100% θυγατρικής της GAZPROMEXPORT LTD, ελέγχει το 50% των μετοχών της ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS Α.Ε. και ο κ. Δημήτρης Κοπελούζος ο οποίος ελέγχει το υπόλοιπο 50%.

Η OAO GAZPROM είναι ένας από τους μεγαλύτερους ενεργειακούς ομίλους παγκοσμίως και ο κυριότερος προμηθευτής φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας διαθέτει το μεγαλύτερο σε μήκος σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου στον κόσμο (156.900 χλμ.) και διαχειρίζεται πάνω από 514.200 χλμ. δικτύων διανομής φυσικού αερίου. Η OAO GAZPROM εξάγει φυσικό αέριο σε 31 χώρες της Ευρώπης και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Ο βασικός σκοπός της ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS Α.Ε είναι η εισαγωγή και πώληση ρωσικού φυσικού αερίου στην ελληνική αγορά, στην οποία ήδη δραστηριοποιείται με επιτυχία.

Η ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS Α.Ε. έχει εξασφαλίσει από την OAO GAZPROM σημαντικές ποσότητες φυσικού αερίου επιπλέον αυτών που έχει συμβολαιοποιήσει η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου της Ελλάδος (ΔΕΠΑ). Οι ποσότητες αυτές ανέρχονται σε 3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως έως το 2016 και 7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως από το 2016 και μετά.

Δραστηριοποιείται επίσης στην παραγωγή και εμπορία ενέργειας, στη διαχείριση αποβλήτων κ.α.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Πέθανε ο Ολυμπιονίκης, Λεωνίδας Πελεκανάκης από κορωνοϊό!

Ο Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί, σε ηλικία 58 ετών, ύστερα από μάχη με τον κορωνοϊό που κράτησε, σχεδόν,...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 14/1/21

Το ματς Άρης – ΑΕΚ για την Super League ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά οι επιλογές: 17:15 Novasports 2HD Ατρόμητος –...
Ο Εμμανουηλίδης "άγγιξε" την καρδιά όλης της Ελλάδα

Ο Εμμανουηλίδης “άγγιξε” την καρδιά όλης της Ελλάδα

Το ματς του Παναθηναϊκού με την ΑΕΛ ήταν "γεμάτο", είχε φουλ ένταση, κράτησε τους πάντες στην τσίτα ως το τελευταίο δευτερόλεπτο και "γέννησε" ένα...
Η Σάκκαρη προκρίθηκε στα ημιτελικά

Η Σάκκαρη προκρίθηκε στα ημιτελικά

Η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε της Αμερικανίδας Κένιν με 2-1 σετ και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του τουρνουά τένις που διεξάγεται στο Άμπου...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 11/1/21

Τα παιχνίδια ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης και Λαμία-ΑΕΚ, με τα οποία πέφτει η αυλαία στην 16η αγωνιστική της Super League, ο αγώνας της Λάρισας με το...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 10/1/21

Τα τέσσερα παιχνίδια, για την 16η αγωνιστική της Super League, το αθηναϊκό clasico ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, για την Basket League, η...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 8/1/21

Ο αγώνας του Ολυμπιακού με την Μπάγερν Μονάχου για την Euroleague ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά οι επιλογές: 19:30 COSMOTE SPORT...

Βρείτε μας

7,710ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Σε λίγη ώρα ο ανασχηματισμός – Ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν – Όλα τα ονόματα

Στις 12:00 θα ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός και τα ονόματα του νέου Υπουργικού Συμβουλίου στη...

Κορονοϊός: Ποια σχολεία έκλεισαν – Για πόσο δεν θα λειτουργήσουν

Συναγερμό έχει προκαλέσει η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, καθώς τα άτομα που...

Ποια ονόματα κάηκαν: Οι 18+1 υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Σήμερα καταθέτει η κυβέρνηση στη Βουλή προς ψήφιση το νέο εκλογικό νόμο, με τον...

Τα 8 ονόματα στη λίστα του Κυριάκου Μητσοτάκη…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τους πολιτικούς αρχηγούς και πλέον καλείται να πάρει την...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή