Ουγγαρία: Ολοκληρώθηκε ο συρμάτινος φράχτης κατά μήκος των συνόρων με την Κροατία

425
«Ασφυξία», σύνορα, Ελλάδας – ΠΓΔΜ,

Η Ουγγαρία ολοκλήρωσε την κατασκευή νέου συρμάτινου φράχτη κατά μήκος των 41 χλμ. των συνόρων της με την Κροατία, με στόχο να σταματήσει τη ροή των μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν στη δυτική και τη βόρεια Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

Η Βουδαπέστη, υπέρμαχος της σκληρής γραμμής εναντίον των μεταναστών είχε ήδη κατασκευάσει παρόμοιο φράχτη κατά μήκος των 175 χλμ. των συνόρων της με τη Σερβία, τον οποίο στη συνέχεια ενίσχυσε με έναν δεύτερο φράχτη από πασσάλους, ύψους τεσσάρων μέτρων.

Η χώρα θέλει επίσης να κατασκευάσει έναν φράχτη στην πλευρά των συνόρων της με τη Ρουμανία, στα ανατολικά.

Χθες, η Κροατία προώθησε 4.400 μετανάστες στην Ουγγαρία, μεταφέροντας τους με λεωφορεία και τραίνα.

Διαβάστε επίσης:  ΛΙΒΥΗ: Παραιτείται ο Σάρατζ

Στο μεταξύ η Ουγγαρία, καλεί εφέδρους πολίτες στο στρατό της, λόγω των έκτακτων συνθηκών με το μεταναστευτικό ζήτημα στα νότια σύνορά της.

Η χώρα, αποτελεί βασικό κόμβο για τα μεταναστευτικά ρεύματα, κυρίως από τη Μέση Ανατολή και την Ασία, αλλά και την Αφρική, τα οποία κινούνται μέσω Βαλκανίων προς τη βόρεια Ευρώπη.

‘Εχει ήδη σφραγίσει τα σύνορά της με την αυτόνομη επαρχία της Σερβίας, Βοϊβοντίνα, ενώ λαμβάνει μέτρα και στα σύνορα με την Κροατία, για να αναχαιτίσει χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που επιθυμούν να διασχίσουν το έδαφός της.