Ουρές χιλιομέτρων στον Προμαχώνα

132
άνοιξε, τελωνείο, Νυμφαίας,

Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, μετά το κλείσιμο του τελωνείου εδώ και δύο 24ωρα από τους αγρότες αλλά και τα αντίποινα με αντι-μπλόκα από τους Βούλγαρους οδηγούς φορτηγών. Η ουρά που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας του αποκλεισμού του τελωνείου φτάνει τα 25 χιλιόμετρα, ενώ στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες νταλίκες και φορτηγά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή την ώρα αγρότες και Βούλγαροι οδηγοί βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για το άνοιγμα των συνόρων. Τα οχήματα που έχουν εγκλωβιστεί στην περιοχή μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα. Η βουλγαρική κυβέρνηση ζήτησε εκ νέου από την Ευρωπαϊκή Ένωση να βοηθήσει στην άρση του αποκλεισμού των ελληνοβουλγαρικών συνόρων από Έλληνες αγρότες.

Οι Βούλγαροι οδηγοί πάντως δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τους αποκλεισμούς μέχρις ότου οι Έλληνες αγρότες άρουν τον αποκλεισμό του δρόμου, από την ελληνική πλευρά, με τα τρακτέρ τους. «Για έναν και πλέον μήνα επικρατεί κυκλοφοριακό χάος εδώ και εμείς, οι μεταφορικές επιχειρήσεις, είμαστε εκείνοι που έχουν πληγεί πιο πολύ. Η κατάσταση μας ανάγκασε να αντιδράσουμε και να στήσουμε αυτά τα μπλόκα», δήλωσε ο Βεσελίν Ντάνκο, ένας από τους οδηγούς φορτηγών που εμποδίζουν την κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε αυτόν τον πολυσύχναστο οδικό άξονα.

Διαβάστε επίσης:  Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ - Ποιες περιοχές θα «σαρώσει» η κακοκαιρία σε λίγη ώρα

Στο μεταξύ, τα Τέμπη παραμένουν κλειστά για τέταρτο συνεχόμενο 24ωρο και οι αγρότες διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω μέχρι να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό. Οι αγρότες εξετάζουν το ενδεχόμενο από αύριο να προχωρήσουν σε αποκλεισμό για κάποιες ώρες και του παραλιακού άξονα, που χρησιμοποιούν οι οδηγοί για να παρακάμψουν τα Τέμπη.

Το μπλόκο της Νίκαιας ολοκλήρωσε τις σημερινές του διαμαρτυρίες και τον αποκλεισμό των εφοριών σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα. Τις επόμενες ημέρες προγραμματίζουν να κλείσουν συμβολικά και τα δικαστήρια.