Ο Βίτσας «αδειάζει» τον Μάρδα: Δεν μπορεί να έρθει ανάπτυξη από τους πρόσφυγες

81
Βίτσας, τοπικοί θεσμοί, νησιά,

Τον Δημήτρη Μάρδα «άδειασε» με μία του φράση ο επικεφαλής του συντονιστικού για το προσφυγικό Δημήτρης Βίτσας, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών περί προσφύγων- επενδυτών.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε η ανάπτυξη της χώρας να έρθει από τους πρόσφυγες, μια περίπτωση, αν υπάρχει αυτή, δεν αποτελεί τον κανόνα, εγώ θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάποια περίπτωση (επενδυτή) μεταξύ των προσφύγων», δήλωσε στον Ant1.

Παράλληλα, ο κ. Βίτσας επεσήμανε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να ελέγξει κάποιες ΜΚΟ, που «ξεφυτρώνουν» στην Ειδομένη, μετά την αναταραχή που προκλήθηκε το σαββατοκύριακο.

«Καταγραφή και πιστοποίηση των περισσότερων ΜΚΟ έχει γίνει. Από εκεί και πέρα ξεφυτρώνουν κάποιες που αυτή τη στιγμή όχι μόνο προσπαθούμε να τις ελέγξουμε αλλά να πάρουμε και επιπλέον μέτρα», τόνισε.

Διαβάστε επίσης:  Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις

«Τα επιπλέον μέτρα είναι να απαγορεύσουμε σε αυτές τις ΜΚΟ να μπαίνουν σε οργανωμένους χώρους και το δεύτερο είναι ότι μέσω της πειθούς θα πρέπει να τελειώσει το φαινόμενο Ειδομένη», συμπλήρωσε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, καταλήγοντας, ανέφερε πως «ένα υψηλού επιπέδου κλιμάκιο φεύγει για την Ειδομένη αύριο με ικανούς διερμηνείς ώστε να μπορέσει να εξηγήσει ότι οι άνθρωποι πρέπει να πάνε σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας».