Ο γιος ήταν ο «εγκέφαλος» της δολοφονίας του ηλικιωμένου ζευγαριού!

107
αστυνομία, ενημερωτική εκστρατεία, επισκέπτες, Αθήνα,

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν την Πέμπτη οι τρεις προσαχθέντες για τη δολοφονία του ηλικιωμένου ζευγαριού στο Σφηνάρι Κισάμου Χανίων τον περασμένο Φεβρουάριο και σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα neatv.gr, ανάμεσα τους βρίσκεται και ο γιος του.

Έντεκα μήνες  μετά το διπλό φονικό το κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίγεται, ωστόσο, η είδηση ότι ανάμεσα στους τρεις προσαχθέντες είναι και ο 47χρονος γιος της οικογένειας, έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία.

Μαζί με τον 47χρονο γιο, έχουν προσαχθεί άλλοι δύο Χανιώτες, ένας 33χρονος και ένας 48χρονος οι οποίοι έχουν βαρύ ποινικό παρελθόν, ενώ και οι τρεις παραπέμφθηκαν στον ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλο αυτό το διάστημα οι αρχές παρακολουθούσαν τις κινήσεις του στενού οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντος του ηλικιωμένου ζευγαριού, καθώς υπήρχαν από την αρχή οι υποψίες ότι το κίνητρο της δολοφονίας ήταν η ληστεία. Όμως, η  πόρτα της εισόδου του σπιτιού -που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού- δεν ήταν παραβιασμένη.

Κάποια στιγμή ο 47χρονος γιος ήρθε σε επαφή με έναν από τους δύο κακοποιούς και αυτό προβλημάτισε τις αρχές οι οποίες προχώρησαν σε άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Τότε διαπίστωσαν πως υπήρχαν ύποπτες τηλεφωνικές κλήσεις μεταξύ τους, τις ημέρες μετά το φονικό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ήρθε στο «φως» το χρονικό της δολοφονίας. Από τους τρεις, την πιο σκληρή στάση κράτησε ο 47χρονος γιος ο οποίος κρατούσε το στόμα του κλειστό στους αστυνομικούς.

Διαβάστε επίσης:  Η ελληνικότητα της γλώσσας των αρχαίων μακεδόνων και η γλώσσα των Σκοπίων

Περίμενε έξω από το σπίτι και οι άλλοι βασάνιζαν τους γονείς του Όπως προέκυψε, όμως, ο 47χρονος την ώρα του φονικού ήταν έξω από το σπίτι του 78χρονου πατέρα του  και της 66χρονης μητέρας του. Οι άλλοι δύο δράστες μπήκαν στο σπίτι και άρχισαν τα βασανιστήρια στο ηλικιωμένο ζευγάρι προκειμένου να τους αποκαλύψουν που έχουν κρύψει τα χρήματα τους, για τα οποία φέρεται να τους είχε ενημερώσει ο τρίτος τους συνεργός, ο γιος του ζευγαριού.

Οι ηλικιωμένοι δεν έσπασαν τη σιωπή τους και οι δράστες τους σκότωσαν. Ο 78χρονος είχε θανατηφόρο τραύμα στην κοιλιακή χώρα και η 66χρονη άφησε την τελευταία της πνοή από χτύπημα στο κεφάλι.

Εν τω μεταξύ, μόλις ο μεγαλύτερος γιος ενημερώθηκε για την υπόθεση πήγε στο αστυνομικό μέγαρο, όπου χρειάστηκαν τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί για να τον συγκρατήσουν, για να μην ξεσπάσει την οργή του, εναντίον του αδερφού του. Ο άντρας, ο οποίος ήταν εκείνος που βρήκε τους γονείς του νεκρούς, κατέρρευσε αντικρίζοντας τον αδερφό του.