Ο Ιάσονας και το Χρυσόμαλλο Δέρας στο Θέατρο Badminton

224

Το συναρπαστικότερο ταξίδι της ελληνικής μυθολογίας, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια!

Από τον Οκτώβριο, το συναρπαστικότερο ταξίδι της ελληνικής μυθολογίας, η Αργοναυτική Εκστρατεία, γίνεται μια μεγάλη παράσταση στο Θέατρο Badminton: ο Ιάσονας και το Χρυσόμαλλο Δέρας είναι η νέα υπερπαραγωγή του Badminton, που μετά τον θρίαμβο του Θησέα και της Αριάδνης στο νησί των ταύρων (περισσότεροι από 110.000 θεατές και βραβείο της Ακαδημίας Θεατρικών Βραβείων) επιστρέφει στην ανεξάντλητη πηγή των ελληνικών μύθων, για να προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους ένα θέαμα υψηλών απαιτήσεων.

Ο Ιάσονας και το Χρυσόμαλλο Δέρας μια επική περιπέτεια που αφηγείται την πορεία του Ιάσονα και των συντρόφων του από το Πήλιο και την Ιωλκό ως τις ακτές της Κολχίδας. Η αφήγηση αρχίζει με την πτήση του Φρίξου και της Έλλης καβάλα στο μυθικό κριάρι, διατρέχει τους άθλους των Αργοναυτών στο πέλαγος και στους αφιλόξενους τόπους της Κολχίδας και καταλήγει στα τεχνάσματα και τις φοβερές μάχες του Ιάσονα με τον δράκο, στην προσπάθειά του να κλέψει το χρυσόμαλλο δέρας. Σύμμαχοι του Ιάσονα είναι η γοητευτική μάγισσα Μήδεια, ο πιστός του σύντροφος Ορφέας και οι ηρωικοί Αργοναύτες, που αντιμάχονται παράξενα μυθικά τέρατα, πελώρια κύματα, αλλά και τις συνομωσίες των Θεών, που άγρυπνοι παρακολουθούν το ταξίδι των Ελλήνων στην Ανατολή.

Ηγέτης της μεγάλης περιπέτειας των Αργοναυτών είναι ο Γιάννης Στάνκογλου, που ερμηνεύοντας τον Ιάσονα επιστρέφει σε «γνώριμα» μονοπάτια, καθώς διέπρεψε στον ρόλο του Θησέα. Μαζί του, σε μια εμφάνιση-έκπληξη που θα συζητηθεί, η Σαβίνα Γιαννάτου κρατά τον ρόλο της Μήδειας, αλλά και της ιερής ομιλούσας βελανιδιάς που τοποθέτησε η θεά Αθηνά στην πλώρη της Αργώς. Τον Ορφέα, τον αχώριστο φίλο του Ιάσονα, ενσαρκώνει ιδανικά ο Ζαχαρίας Καρούνης, τον Δία ο Γιώργος Γάλλος, ενώ τον Κένταυρο Χείρωνα υποδύεται ο Ιβάν Σβιτάιλο. Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει η Σοφία Σπυράτου, μετά τον Θησέα και τον Τρωικό Πόλεμο, ενώ τα κείμενα και τους στίχους των τραγουδιών υπογράφει ένας από τους σημαντικότερους στιχουργούς των τελευταίων δεκαετιών, ένας πολύπλευρος δημιουργός που μπόλιασε με νέο ήθος το ελληνικό τραγούδι, ο Παρασκευάς Καρασούλος. Την πρωτότυπη μουσική έγραψε ο Νίκος Κυπουργός, ο συνθέτης που προίκισε την ελληνική μουσική με σπουδαίους κύκλους παιδικών τραγουδιών όπως, μεταξύ άλλων, η θρυλική Λιλιπούπολη και τα Μυστικά του Κήπου. Είκοσι πέντε χορευτές, ηθοποιοί και τραγουδιστές ζωντανεύουν το ταξίδι και τις περιπέτειες της Αργώς και των Αργοναυτών, πλαισιωμένοι από τα φαντασμαγορικά σκηνικά και κοστούμια που εμπνεύστηκε ο Μανόλης Παντελιδάκης.
Από τον Οκτώβριο, ανεβείτε κι εσείς στην Αργώ κι ακολουθήστε τους Αργοναύτες στο μαγικό τους ταξίδι από το Πήλιο ως την Κολχίδα, σε μια παράσταση που θα γοητεύσει μικρούς και μεγάλους!

Διαβάστε επίσης:  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 12 Αυγούστου

ΔΙΑΝΟΜΗ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ
Γιάννης Στάνκογλου, Ιάσων
Σαβίνα Γιαννάτου, Μήδεια – Ακρόπρωρο
Μαρίνα Σάττι
Β΄Διανομή Μήδειας & Ακρόπρωρου – Σειρήνα
Γιώργος Γάλλος, Δίας – Αιήτης
Ζαχαρίας Καρούνης, Ορφέας
Ιβάν Σβιτάιλο, Κένταυρος Χείρων – Ηρακλής
Γιάννης Τσεμπερλίδης, Μυστικοσύμβουλος – Φινέας
Μαρία Γράμψα, ‘Ηρα
Δημήτρης Γαλάνης, Πελίας-Αργοναύτης
Χλόη Μάντζαρη, Αθηνά- Αταλάντη
Μαριλού Κατσαφάδου, Αφροδίτη
Γιώργος Νούσης, Απόλλων – Αργοναύτης

ΠΑΙΖΟΥΝ (ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ)
Γιώτα Αλεξίου, Σειρήνα
Στράτος Γιαπτσέ, Βορεάδες(Κάλαϊς) – Ταυράκι
Αλέξανδρος ΚεΪβανάη, Αργοναύτης
Έλενα Κέκκου, Σειρήνα
Ανδρέας Λάβνερ, Αργοναύτης-Ταυράκι
Γιάννα Μεντβέντεβα, ΄Αρπυϊα
Αρετή Νότη, Σειρήνα
Πάνος Πολίτης, Αργοναύτης
Κώστας Ραφαηλίδης, Μυστικοσύμβουλος
Δημόκριτος Σηφάκης, Βορεάδες (Ζήτης)
Γιάννης Σμέρος, ΄Αρπυϊα
Γιάννης Στέφος, Αργοναύτης
Ράνια Φόβου, Σειρήνα