«Ο κύβος ερρίφθη» Ξεκάθαρο τιτίβισμα από τον Δ. Παπαδημούλη

189

“Φαίνεται ότι «ερρίφθη ο κύβος» για νέο κόμμα της Αριστερής Πλατφόρμας”, γράφει σε ανάρτησή του στο twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και σημειώνει: «Ας γίνει τουλάχιστον ήρεμα, ώριμα και δημοκρατικά».

Το σχόλιο του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην εφημερίδα Κεφάλαιο, ο οποίος ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της.

Η συνέντευξη Λαφαζάνη

«Για τη ρήξη θα ευθύνεται ο Τσίπρας. Θα συνεχίσουμε πιο εντατικά περιοδείες, συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις» διαμηνύει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και τονίζει πως «αν ακολουθηθεί μνημονιακή πολιτική, το τελευταίο που θα έχει σημασία είναι η ενότητα».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ως «εκβιαστικό και ανούσιο» το έκτακτο συνέδριο του κόμματος και επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση λέγοντας ότι τη χαρακτήρισαν «παλινωδίες, αντιφάσεις και αυταπάτες».

Διαβάστε επίσης:  Σε υψηλούς τόνους η πολιτική αντιπαράθεση

Ο πρώην υπουργός αποκαλεί επίσης επίπλαστο το δίλημμα «ή ψηφίζουμε μνημόνιο ή ρίχνουμε την κυβέρνηση» και θεωρεί «βαρύ ιστορικό ατόπημα» την ψήφιση τρίτου μνημονίου από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Μόνο με επιστροφή σε εθνικό νόμισμα θα βγει η χώρα από το τέλμα» τονίζει.