Ο κύβος ερρίφθη ! Στις 20 Δεκεμβρίου οι εκλογές στη ΝΔ

128

Στις 20 Δεκεμβρίου (αντί για τις 13 που είχε αρχικά προταθεί) θα διεξαχθούν τελικά οι εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. για την ανάδειξη νέου προέδρου, όπως αποφάσισε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος, και ο δεύτερος γύρος στις 10 Ιανουαρίου, καθώς η 27η Δεκεμβρίου «έπεφτε» μέσα στα Χριστούγεννα.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν με online σύστημα και μένει να υπογραφεί η σύμβαση με την εταιρεία που θα αναλάβει τη διεξαγωγή τους (Vodafone )μετά από νέα συνεδρίαση της ΚΕΦΕ.

Η ημερομηνία της 20ης Δεκεμβρίου αποφασίστηκε μετά την επιστολή της Vodafone στην ΚΕΦΕ η οποία –εκτός από την τεχνική πρόταση και την οικονομική προσφορά- ενημέρωνε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί τη διεξαγωγή στις 13 Δεκεμβρίου.  Έτσι μετά  από συνεννόηση μεταξύ των υποψηφίων  η ημερομηνία «κλείδωσε» για τις 20/12 και το «γαλάζιο» επιτελείο αποφάσισε να προχωρήσει με την ανάθεση, παραβλέποντας τις όποιες μικρές ενστάσεις εστίαζαν στο γεγονός ότι ο δεύτερος γύρος θα πραγματοποιηθεί με το νέο έτος και μετά τις γιορτές.

Διαβάστε επίσης:  Kαλλιάνος: Το Καλοκαίρι...αργεί ακόμη!

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προταθεί -και θα συζητηθεί σήμερα στην ΚΕΦΕ- να μπορούν οι ψηφοφόροι να επιλέξουν το κέντρο που θα ψηφίσουν στο δεύτερο γύρο, ανεξάρτητα από την τοποθεσία του πρώτου, εξαιτίας των μετακινήσεων που τυχόν γίνουν λόγω εορτών.

Επίσης, απορρίφθηκε η προσφορά της εταιρείας Έξυπνα Συστήματα, η οποία εμφανιζόταν να εγγυάται τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου και προτιμήθηκε να καθυστερήσει η διαδικασία, παρά να επαναληφθεί ένα φιάσκο. Επικράτησαν οι «φωνές» εκείνες, που εξέφραζαν αμφιβολίες για το κατά πόσον θα μπορούσε μια «μικρή» εταιρεία να φέρει εις πέρας το έργο των εκλογών μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, όταν η Vodafone έδινε ως πρώτη ημερομηνία την 20ή Δεκεμβρίου.