Ο Λαφαζάνης τάχθηκε κατά των «εκλογών-εξπρές»

237

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απευθύνθηκε εκ νέου ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, τασσόμενος κατά των «εκλογών-εξπρές» και επαναλαμβάνοντας ότι «θα είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο» να ορίσει τις εκλογές νωρίτερα από την 27η Σεπτεμβρίου.

Μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν γίνεται να πάρει μια απόφαση ως εντολοδόχος του Μαξίμου, διότι είναι πρόεδρος όλων των Ελλήνων και πρέπει να δώσει την ευχέρεια στον ελληνικό λαό να εκφραστεί όντας όσο το δυνατόν πιο ενημερωμένος.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας αναφέρθηκε και στην πρόταση που έκανε να συνεδριάσει η Βουλή και να ψηφίσει την ακύρωση του μπόνους των 50 εδρών ώστε να πάμε στις εκλογές με το σύστημα της απλής αναλογικής.
Μάλιστα, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές, ζήτησε από το Μαξίμου να απαντήσει στην πρότασή του.
Για τη συνάντησή του με τον κ. Βαγγέλη Μεϊμεράκη, είπε ότι οι διαφορές της Λαϊκής Ενότητας με τη Ν.Δ. είναι αγεφύρωτες, όμως έκρινε ότι έπρεπε να γίνει αυτή η συνάντηση για να επιτελέσει τον θεσμικό του ρόλο όπως επιβάλλει το Σύνταγμα, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έχει λάβει.
Όπως είπε, με τον πρόεδρο της Ν.Δ. είχαν μία ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων.

Διαβάστε επίσης:  Γιλντιρίμ: Το Αιγαίο δεν είναι ολόκληρο ελληνική θάλασσα