Ο Μεϊμαράκης έλαβε και επισήμως διερευνητική εντολή

145

Διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης, έλαβε και επισήμως από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μετά τη χθεσινή παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. Η διευρευνητική εντολή εστάλη από τον ΠτΔ λίγο μετά τα μεσάνυχτα στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τον κ. Μεϊμαράκη να απαντά άμεσα και να ενημερώνει τον κ. Παυλόπουλο πως θα τιμήσει «την από το Σύνταγμα εντολή διακρίβωσης δυνατότητας σχηματισμού κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής».

Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι θα έχει συναντήσεις με Θεοδωράκη, Γεννηματά, και Λαφαζάνη, ενώ εμφανίστηκε πιο διστακτικός για το εάν θα συναντήσει τον Πάνο Καμμένο. Ενδεχόμενο να συναντηθεί και με το Νίκο Μιχαλολιάκο.
Χτες, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την άμεση συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης παραδίδοντας τη διερευνητική εντολή. Έθεσε ως διακύβευμα των εκλογών το ποιος και πώς θα διαπραγματευθεί την απομείωση του χρέους. Με φόντο τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, συνεδριάζει στις 2.00 μμ, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν έχω ενημερωθεί θεσμικά, ούτε από τον πρωθυπουργό, ούτε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στη χώρα, δήλωσε, στο Newpost η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωσταντοπούλου, η οποία μάλιστα έχει ορίσει για αύριο συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων.

Διαβάστε επίσης:  «Μακεδονία του Ίλιντεν»: Αυτό είναι το νέο όνομα που πέφτει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

«Προδώσαμε την πλειοψηφία του ελληνικού λαού», δηλώνει στον Observateur ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης . Τονίζει πως ήταν καθήκον του να παραιτηθεί και σημειώνει μεταξύ άλλων πως ότι και να γίνει θα παραμείνει ενεργός πολιτικά.

«Η παραίτηση Τσίπρα είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος της κρίσης», φέρεται να δήλωσε η Άγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph. Οι πρόωρες εκλογές δεν θα επηρεάσουν το πακέτο οικονομικής βοήθειας, τόνισε ο επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ. Ήταν ένα αναμενόμενο βήμα και για πολύ κόσμο ένα επιθυμητό βήμα για να υπάρξει μια σαφέστερη δομή στην ελληνική κυβέρνηση, είπε.
“Υπάρχει ρητή δέσμευση για ρύθμιση του χρέους μετά την πρώτη αξιολόγηση, η οποία όμως θα πιθανότατα θα πάει πιο πίσω από τον Οκτώβριο, λόγω των εκλογών”, δήλωσε στον Α984 και τον Νεκτάριο Νώτη ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης.