Ο Νικολόπουλος δεν θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, ούτε θα παραιτηθεί (βίντεο)

129
Νικολόπουλος, Τσίπρας, αρχηγός, καταθέσεις,

Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, ούτε να παραδώσει την έδρα γνωστοποίησε με δήλωσή του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος.
Από το περιστύλιο της Βουλής ο βουλευτής απάντησε στον Πάνο Καμμένο, που νωρίτερα είχε ζητήσει να παραδώσει την έδρα του σε περίπτωση που καταψήφισει το νομοσχέδιο, πως «αν στις εκλογές όντως είχαμε πει, αυτό που έχει προμετωπίδα το σημερινό νομοσχέδιο κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη, τότε όντως θα έπρεπε να παραδώσω την έδρα».

Ολόκληρη η δήλωσή του:
«Πράγματι θα είχε δίκιο ο Πάνος ο Καμμένος να ζητά να παραδώσω την έδρα εάν καταψήφιζα το νομοσχέδιο, εφόσον είχαμε κατέβει στις εκλογές με ένα ανάλογο πρόγραμμα του περιεχομένου του σημερινού νομοσχεδίου.

Δηλαδή αν στις εκλογές όντως είχαμε πει, αυτό που έχει προμετωπίδα το σημερινό νομοσχέδιο κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη, τότε όντως θα έπρεπε να παραδώσω την έδρα. Αλλά θυμούνται όλοι πολύ καλά και εγώ καλύτερα ότι κατεβήκαμε στις εκλογές και υποσχεθήκαμε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Υποσχεθήκαμε λιγότερους φόρους, υποσχεθήκαμε παράλληλο πρόγραμμα με αυτό της νέας συμφωνίας και των προαπαιτούμενων για να ανακουφίσουμε τους αδυνάτους.

Διαβάστε επίσης:  Σε υψηλούς τόνους η πολιτική αντιπαράθεση

Δυστυχώς δεν κάναμε τίποτα από αυτά. Έτσι, λοιπόν, εγώ όπως με γνωρίζουν και οι Αχαιοί που εκείνοι δίνουν την έδρα και εκείνοι την αφαιρούν, όπως με γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες με το μικρό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών που συνεργαζόμενοι κατεβήκαμε και στις τελευταίες και στις προηγούμενες εκλογές με τον Πάνο τον Καμμένο, σήμερα το βράδυ θα κάνω αυτό που κάνω 30 χρόνια τώρα που γνωριζόμαστε.
Μένω ασυμβίβαστος, μένω απαράλλακτος, μένω αυτός ο ίδιος όπως και όταν ήμουν υπουργός και παρέδωσα την υπουργική καρέκλα και τα καλούδια της εξουσίας για να είμαι σε ευθεία εναρμόνιση με τους εντολείς μου, για να τα έχω καλά με τη συνείδηση μου».