«Ο ομορφονιός και ο χασάπης», μια ταινία της ΦΙΛΜ ΚΑΛΠΗΣ

684
πρόσφυγες, στη χώρα, ευρώ,

Του Δημήτρη Τζιβελέκη

Η αλήθεια είναι ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με το μουστάκι που τρέφει και το βαρύ και μάγκικο λόγο που διαθέτει, μπορεί να δώσει λάθος εντύπωση και να τον περάσει κάποιος για «χασάπη».

Ομολογώ ότι αυτή την πλευρά δεν την είχα σκεφτεί. Την ιδέα για να σχηματίσω μία ανάλογη εικόνα στο μυαλό μου, μου την έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Αιγάλεω θέλησε να απαντήσει στα διάφορα σενάρια που μιλούν για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, μετά τις εκλογές.

Ανέμενα μία άρνηση του Αλέξη σε αυτά τα σενάρια, με εξέπληξε όμως απαντώντας δεικτικά και λέγοντας «δεν σφάξανε». Από εκεί και πέρα αλλεπάλληλες εικόνες ερχόντουσαν και έφευγαν μέσα στο μυαλό μου.

Η εικόνα του «χασάπη» με τις λέξεις που εκστόμισε ο Αλέξης «δεν σφάξανε», μπλέχτηκαν, ανακατεύτηκαν και όπως το ένα φέρνει τ’ άλλο, θυμήθηκα και εκείνο το ωραίο που είχε πει πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου ότι αυτός θα παίζει πεντοζάλη και η Μέρκελ θα χορεύει…

Διαβάστε επίσης:  Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με… καχυποψία - Το παρασκήνιο πίσω από τα χαμόγελα

Κάτι τέτοια «προφητικά» λέει ο Αλέξης και με βάζει σε υποψίες. Και επειδή , δεν είναι και ότι πιο σώφρων για τον ίδιο να μπλέξει με ένα «χασάπη», θα έπρεπε να προσέχει τι λέει.

Για του λόγου το αληθές εάν προστρέξουμε σε όλες τις παλιές καλές ελληνικές ταινίες θα διαπιστώσουμε ότι ο ρόλος του χασάπη ήταν καταλυτικός. Δεν υπήρξε γυναίκα σε ελληνική ταινία με αδελφό χασάπη που να έμεινε στο …ράφι!

Εν συντομία, για να αποφύγουμε τα πολλά λόγια, θα λέγαμε ότι όπου χασάπης και γάμος.

Και μιας και διαπιστώσαμε ότι ο Αλέξης δεν παίζει καλά το πεντοζάλη, αφού η κα Μέρκελ δεν καταδέχθηκε να τον χορέψει. Θα έπρεπε ίσως …να κρατάμε μικρό καλάθι, όταν ακούμε τον Αλέξη να λέει «δεν σφάξανε».

Άλλωστε ο Βαγγέλας ο «χασάπης» όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει και ενδεχομένως αποδειχτεί καλός και στους μετεκλογικούς πολιτικούς γάμους!

Οψόμεθα…