Ο Παππάς έφαγε με τον Καμμένο στο σπίτι του για να πέσουν οι τόνοι

102

Με τον Πάνο Καμμένο να απειλεί με αποχώρηση από την κυβέρνηση, έπειτα από την υπόθεση Μουζάλα, ο Νίκος Παππάς και ο Τέρενς Κουίκ δείπνησαν το βράδυ της Τετάρτης  με τον υπουργό Αμυνας, στο σπίτι του τελευταίου στη Βουλιαγμένη.

Από την πρώτη στιγμή, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα, εξαιτίας της αναφοράς του στα Σκόπια ως «Μακεδονία» σε τηλεοπτική συνέντευξη. Μάλιστα, πληροφορίες ήθελαν τον κ. Καμμένο να έχει θέσει τελεσίγραφο έως τις 9 το πρωί της Πέμπτης, προκειμένου να βγει από το κυβερνητικό σχήμα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, διαφορετικά διαμηνύει ότι θα αποχωρήσει ο ίδιος από την κυβέρνηση.

Oι δύο στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού βρέθηκαν στην οικία Καμμένου προκειμένου να τον μεταπείσουν να παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα. Κι αυτό γιατί αν ο υπουργός Αμυνας αποχωρήσει και ρίξει την κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί σε πλήρες αδιέξοδο με όλα τα μέτωπα ανοιχτά και με το δύσκολο δίλημμα να αναζητήσει άλλη συνταγματική λύση και νέους κυβερνητικούς εταίρους.

Ωστόσο, πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να είναι ανυποχώρητος στο θέμα Μουζάλα, ενώ βήμα πίσω δεν κάνει ούτε ο Πάνος Καμμένος.

Διαβάστε επίσης:  Μας εκπλήσσει συνεχώς η Όλγα Κεφαλογιάννη

«Δεν κάνω πίσω, ας κάνει ό,τι θέλει. Οποιος έριξε κυβέρνηση πήγε στο 1%», φέρεται να διαμηνύει ο Αλέξης Τσίπρας στον κ. Καμμένο, απαντώντας στο τελεσίγραφο. Ενώ στις 23.30 ο κ. Καμμένος με αναρτησή του στο Twitter «απάντησε» πως ισχύει ό,τι έχει πει δημόσια και δεν αλλάζει θέσεις, επαναλαμβάνοντας ότι είναι προϋπόθεση η παραίτηση Μουζάλα.
Είναι ενδεικτικό ότι κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης έκαναν ασπίδα γύρω από τον Νίκο Μουζάλα και δήλωσαν ότι είναι αδιανόητο να παραιτηθεί για ένα γλωσσικό ολίσθημα.

Πάντως, πριν από το δείπνο Παππά- Καμμένου για να πέσουν οι τόνοι στην κυβέρνηση, προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Αμυνας. Στη συνομιλία τους, συμφώνησαν ότι το θέμα Μουζάλα θα συζητηθεί μετά από την επιστροφή και των δύο από τα κρίσιμα ταξίδια τους, καθώς ο μεν κ. Τσίπρας θα βρεθεί στις Βρυξέλλες το επόμενο διήμερο για τη Σύνοδο Κορυφής, ενώ είναι προγραμματισμένη επίσκεψη του κ. Καμμένου στις ΗΠΑ.