Ο Πούτιν ετοιμάζει κι άλλες κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας

101
ΡΩΣΙΑ: Ορκίστηκε για 4η θητεία ο Πούτιν

Το Κρεμλίνο ετοιμάζει νέες κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας. Την εξέλιξη αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει ανάγκη για την κατάλληλη απάντηση σε μη φιλικές πράξεις και ξεκινήσαμε δίνοντας μια τέτοια απάντηση πριν από λίγες ημέρες. Θα υπάρξουν νέες κυρώσεις, που θα ανακοινωθούν, για τις οποίες ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει ήδη», υπογράμμισε ο Arkady Dvorkovich.

Η Μόσχα έχει απαγορεύσει τις εισαγωγές τουρκικών φρούτων και λαχανικών και έχει καταργήσει το καθεστώς μετακίνησης χωρίς βίζα για τους Τούρκους που ταξιδεύουν στη Ρωσία.

Επίσης απαγόρευσε τις πτήσεις charter ανάμεσα στις δύο χώρες, και συμβούλευσε τα ταξιδιωτικά πρακτορεία να μην πωλούν πακέτα διακοπών προς την Τουρκία.

Πάντως, την ελπίδα του ότι η Άγκυρα μπορεί να αποκτήσει ξανά καλές σχέσεις με τη Μόσχα, εξέφρασε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Διαβάστε επίσης:  ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η μέλισσα έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή κατοικίδια

Τον περασμένο Νοέμβριο η Τουρκία κατέρριψε ρωσικό βομβαρδιστικό στα σύνορα με την Συρία, προκαλώντας την οργή του Κρεμλίνου.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν από τότε επέβαλε κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας.

Στην κοινή συνέντευξή του με τον Σέρβο ομόλογό του, ο Αχμέτ Νταβούτογλου ρωτήθηκε για τις ρωσοτουρκικές σχέσεις.

«Είχαμε καλές σχέσεις με τη Ρωσία έως ότου συμβεί αυτό το γεγονός και έως ότου η Ρωσία επέμβει στην Συρία. Οι σχέσεις μας βελτιώθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας μας. Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι θα αποκατασταθούν οι καλές σχέσεις», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.