Ο σουνιτικός άξονας σε δράση – Και το Μπαχρέιν μετά τη Σ. Αραβία διακόπτει τις σχέσεις με το Ιράν

103

Εντείνεται ο θρησκευτικός «πόλεμος», Τα χνάρια της Σαουδικής Αραβίας ακολουθεί και το Μπαχρέιν, το οποίο σήμερα ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων BNA, μια ημέρα αφού η γείτονα χώρα και σύμμαχός του Σαουδική Αραβία διέκοψε επίσης τις σχέσεις με την Τεχεράνη.

Η Σαουδική Αραβία διέκοψε τις σχέσεις με το Ιράν, τον περιφερειακό αντίπαλό της, χθες Κυριακή αφού Ιρανοί διαδηλωτές επιτέθηκαν σε αποστολές της εκεί, εξοργισμένοι από την απόφαση του σουνιτικού βασιλείου να εκτελέσει έναν επιφανή σιίτη ιερωμένο. Το Ιράν είναι η κύρια σιιτική δύναμη.

“Το Μπαχρέιν αποφάσισε να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν και καλεί όλα τα μέλη της αποστολής του να εγκαταλείψουν το βασίλειο εντός 48 ωρών”, μετέδωσε το BNA.

Διαβάστε επίσης:  Μακελειό σε λύκειο του Τέξας - Τουλάχιστον δέκα νεκροί

Είναι εμφανές ότι ο σουνιτικός άξονας, τα ηνία του οποίου κρατά η Σαουδική Αραβία έχει αναλάβει γενική επίθεση κατά του σιιτικού Ιράν.Ίσως τελικά η εκτέλεση του σιίτη κληρικού αλ Νιμρ να ήταν μια εσκεμμένη ενέργεια με στόχο ακριβώς να εκμεταλλευτεί την αναμενόμενη αντίδραση του Ιράν με στόχο τη διπλωματική του απομόνωση.