«Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει»

241

Τη νέα κυβερνητική συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες επιβεβαίωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας μετά την εκλογική νίκη,  στο κεντρικό εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από πλήθος κόσμου. Στο βήμα μαζί του ανέβηκε και ο Πάνος Καμμένος.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε δικαιωμένος από το αποτέλεσμα,  κάνοντας λόγο για καθαρή εντολή από τον λαό να συνεχίσει τη δύσκολη μάχη, τον αγώνα που ξεκίνησε πριν από 7 μήνες.  «Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει» τόνισε και έκανε λόγο για κυβέρνηση τετραετίας.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

«Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για αυτή την μεγάλη νίκη. Δώσαμε σκληρή και δύσκολη μάχη. Αισθάνομαι δικαιωμένος, ο λαός έδωσε καθαρή εντολή να συνεχίσουμε να παλεύουμε. Να ξεμπερδεύουμε με όσα μας κρατάνε κολλημένους στο χθες και να συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε πριν 7 μήνες.

Να βάλουμε μπροστά το δίκιο του λαού μπροστά σε ασύμμετρες δυνάμεις. Η Ελλάδα και ο λαός είναι συνώνυμο του αγώνα. Η εντολή που πήραμε είναι εντολή τετραετίας.

Διαβάστε επίσης:  Ο Στρατός «βάζει πλάτη» στη Λέσβο, μετά το παρανάλωμα της Μόριας

Ευχαριστώ τους νέους, τους ανθρώπους που έδωσαν αυτό τον αγώνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει. Το αποτέλεσμα ανήκει στους ανθρώπους που θέλουν ένα καλύτερο αύριο. Έχουμε μπροστά μας δυσκολίες, αλλά και στέρεο έδαφος. Η ανάκαμψη δεν μπορεί να έρθει με τρόπο μαγικό. Μέσα από την αναδιανομή του πλούτου.

Η εντολή είναι καθαρή: Να ξεμπερδέψουμε με τη φαυλότητα και το καθεστώς της διαπλοκής που κυβερνούσε με  αυτό τον τρόπο. Θα κριθούμε για το πόσο αποτελεσματικοί θα είμαστε.

Ευχαριστώ θερμά τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Πάνο Καμμένο που ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί μας. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας κάτω από τη σημαία της εντιμότητας. Ευχαριστώ τους Οικολόγους – Πράσινους. Θα γυρίσουμε τον τροχό στην Ευρώπη, που δεν θα είναι η ίδια από αύριο».