Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020
26.3 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 24 Οκτωβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1909.... Η Ελλάδα αγοράζει από την Ιταλία το θωρηκτό "Αβέρωφ", έναντι 24 εκατομμυρίων δραχμών, από τα οποία τα 8 εκατομμύρια προέρχονται από κληροδότημα του εθνικού...

Ο Τύπος της Πέμπτης 11/2

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Αγχόνη το προσφυγικό”

Η εφημερίδα γράφει ότι “τη θηλιά στο λαιμό της Ελλάδας σφίγγουν οι σκληροί της Ευρώπης με αφορμή το προσφυγικό. Την ώρα που η Αθήνα έκανε ακόμη μία κίνηση τακτικής, αποδεχόμενη τις περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, οι “Financial Times” αποκάλυπταν το βρόμικο σχέδιο που ετοιμάζουν οι τεχνοκράτες του Γιούνκερ για να πιέσουν ακόμη περισσότερο εν όψει της Συνόδου Κορυφής”.

ΕΘΝΟΣ: “Δέσμη 5 μέτρων για τους αγρότες”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “σχέδιο σε πέντε άξονες επεξεργάζεται η κυβέρνηση για την ελάφρυνση των ασφαλιστικών επιβαρύνσεων των αγροτών, με στόχο να αρθεί το αδιέξοδο που έχει προκύψει με τα μπλόκα”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Κρυφή εγκύκλιος για τις συντάξεις στο Δημόσιο”

Η εφημερίδα γράφει ότι “επαναφορά στον υπολογισμό των συντάξεων με τον νόμο “Λοβέρδου – Κουτρουμάνη” αποκαλύπτουν οι οδηγίες κρυφής εγκυκλίου που εξέδωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στις 7 Ιανουαρίου 2016, χωρίς ποτέ να αναρτηθεί στη “Διαύγεια” παρά στάλθηκε μόνο στα γραφεία των αρμοδίων υπουργών και στις αρμόδιες διευθύνσεις του Δημοσίου και άλλων ασφαλιστικών ταμείων προκειμένου να προχωρούν στην έκδοση αποφάσεων έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο με το νέο ασφαλιστικό”.

ΕΣΤΙΑ: “Η Lehman Brothers της Ευρώπης;”

Η εφημερίδα τονίζει ότι “διεθνή ανησυχία προκαλούν οι τριγμοί στην Deutsche Bank, την μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα. Τα προβλήματα του χρηματοπιστωτικού κολοσσού ξυπνούν μνήμες του 2008, όταν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η κατάρρευσις της Lehman Brothers προκάλεσε ισχυρούς κλυδωνισμούς, που περιορίσθηκαν τελικώς χάρη στην παρέμβαση της κυβερνήσεων και της κεντρικής τραπέζης των ΗΠΑ”.

Η ΑΥΓΗ: “Τίτλοι τέλους στην ανομία”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “τα ψέματα τελείωσαν. Με την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση χθες βράδυ και συζητείται σήμερα στη Βουλή εισάγονται κανόνες στο αυθαίρετο επί 26 χρόνια ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και σπάει το αμαρτωλό τρίγωνο “πολιτικό σύστημα – καναλάρχες – τράπεζες”, το οποίο ορίζεται και ως τρίγωνο διαπλοκής και από το οποίο επωφελήθηκαν πολιτικά η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Μεγάλος πόλεμος για τη μικρή οθόνη”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “η τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή οδηγεί σε μάχη μέχρις εσχάτων κυβέρνηση, αντιπολίτευση και καναλάρχες. Η τηλε-τράπουλα επιχειρείται να ξαναμοιραστεί, καθώς “ρολά” θα υποχρεωθούν να κατεβάσουν τουλάχιστον τρία από τα υπάρχοντα κανάλια”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Σήμα κινδύνου από Στουρνάρα”

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “τολμηρή παρέμβαση στη συζήτηση για το ασφαλιστικό έκανε χθες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, προειδοποιώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση αλλά και την αντιπολίτευση για τις επιπτώσεις που θα έχει στην οικονομία τυχόν καθυστέρηση της αξιολόγησης, όπως και το ενδεχόμενο εξόδου από τη Συνθήκη Σένγκεν”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “”Πιστή” στο σχέδιο – λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό”

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “η προσπάθεια του πρωθυπουργού από το υπουργικό συμβούλιο να επαναφέρει το διάλογο – απάτη και να εκβιάσει το λαό να αποδεχτεί τα αντιλαϊκά μέτρα πρέπει να πέσει στο κενό.Την ίδια στιγμή, δηλώνει αμετακίνητος στην αντιλαϊκή επίθεση στο Ασφαλιστικό, απορρίπτοντας την εργατική-λαϊκή διεκδίκηση για απόσυρση του κυβερνητικού σχεδίου”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Καμπανάκι Στουρνάρα”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “προειδοποιήσεις, κυρίως προς την κυβέρνηση, αλλά και προς τα κόμματα, απηύθυνε ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας, παρουσιάζοντας την ενδιάμεση έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής: ξεκαθάρισε ότι είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία να κλείσει ταχέως η αξιολόγηση και ζήτησε συνεννόηση και συναίνεση επ΄αυτού”.

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: “Γερμανο-τουρκική νάρκη στο Αιγαίο!”

Η εφημερίδα γράφει ότι “με (ελληνική) “γη και ύδωρ” προσφορά στην Τουρκία οι Γερμανοί και λοιποί “σύμμαχοι” και “εταίροι” επιχειρούν να εξασφαλίσουν τη συνεργασία της για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών. Και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να κατοχυρώσει την ευρωπαϊκή “δωρεά”, σπεύδει να επιδώσει στον Ελληνα πρεσβευτή στην Αγκυρα γραπτό διάβημα, στο οποίο δηλώνεται κατηγορηματικά και χωρίς περιστροφές ότι οι νησίδες των Ιμίων είναι τουρκικό έδαφος”.

Kontranews: “Στο λαό οι άδειες της τηλεόρασης”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “τελειώνει οριστικά και αμετάκλητα ο ενημερωτικός βραχίονας του σάπιου και χρεοκοπημένου παλιού πολιτικού, εκδοτικού και επιχειρηματικού συστήματος. Σε δέκα ημέρες από σήμερα προκηρύσσεται διεθνής διαγωνισμός για τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, ενημερωτικού περιεχομένου και σε διάστημα δύο μηνών θα κάνει την εμφάνισή του το νέο νόμιμο τηλεοπτικό τοπίο”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Τα 4 μηνύματα Τσίπρα”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “η χθεσινή ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο Υπουργικό Συμβούλιο περιείχε μηνύματα εντός και εκτός συνόρων, με το αγροτικό, το ασφαλιστικό, την αξιολόγηση και το προσφυγικό να αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την πρόθεση της κυβέρνησης για διάλογο με τις κοινωνικές ομάδες αλλά και για εφαρμογή των συμφωνηθέντων με την Ευρώπη, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι περιμένει ανάλογη στάση και από την άλλη πλευρά…”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Σήμα κινδύνου για τα έσοδα”

Η εφημερίδα τονίζει ότι “τις επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσουν στην εκτέλεση του φετινού κρατικού προϋπολογισμού οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις αγροτών και άλλων επαγγελματικών ομάδων, αλλά και η αυξανόμενη αβεβαιότητα σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων αρχίζουν να προϋπολογίζουν στο οικονομικό επιτελείο”.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Φωτιά σε κτίριο στον Κολωνό

Φωτιά ξέσπασε περίπου στις 4 τα ξημερώματα σε κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ψαρών και Φαβιέρου στον Κολωνό Αττικής.

Καιρός: Ζέστη, συννεφιά και υγρασία

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα. Αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν μετά το μεσημέρι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Η...

Αλλαγή της ώρας για… τελευταία χρονιά – Τι ισχύει από το 2021

Μία ώρα πίσω πρέπει να ρυθμιστούν τα ρολόγια από την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στις 04.00 τα ξημερώματα, λόγω της αλλαγής από τη...
Κορωνοιός: 841 κρούσματα - 10 θάνατοι

Κορωνοιός: 841 κρούσματα – 10 θάνατοι

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα τα ημερήσια κρούσματα είναι πάνω από 800. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 10 θανάτους και άλλα...
Πώς θα εφαρμοστούν από σήμερα το πρωί τα νέα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και γενική χρήση μάσκας

Πώς θα εφαρμοστούν από σήμερα το πρωί τα νέα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και γενική...

Διευκρινίσεις για την εφαρμογή των νέων μέτρων θα τεθούν σε ισχύ από το πρωί του Σαββάτου στις περιοχές με επίπεδο κινδύνου 3...
σαν σήμερα, Λήμνος, θωρηκτό Αβέρωφ,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 24 Οκτωβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1909.... Η Ελλάδα αγοράζει από την Ιταλία το θωρηκτό "Αβέρωφ", έναντι 24 εκατομμυρίων δραχμών, από τα οποία τα 8 εκατομμύρια προέρχονται από κληροδότημα του εθνικού...
Κορωνοϊός: Στους 553 οι θάνατοι

Κορωνοϊός: Στους 553 οι θάνατοι

Μακραίνει ο αριθμός των θανάτων από επιπλοκές του κορωνοϊού στη χώρα μας. Τέσσερις ασθενείς κατέληξαν τις τελευταίες ώρες.

Ακολουθήστε μας

7,492ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
948ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τύπος του Σαββάτου 24/10

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 24-10-2020 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΑ»...

Ο Τύπος της Παρασκευής 23/10

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 23-10-2020 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "...

Ο Τύπος της Πέμπτης 22/10

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 22-10-2020 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τι...

Ο Τύπος της Τετάρτης 21/10

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 21-10-2020 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή