Ο Τύπος της Τετάρτης 30/12

122
Τύπος, Τετάρτη, 3/5,

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Σχολές ιδιωτικές (χωρίς εξετάσεις) στα πανεπιστήμια”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “πρόταση-βόμβα για τη δημιουργία πανεπιστημιακών τμημάτων υψηλής ζήτησης (Ιατρική, Πολυτεχνικές Σχολές κλπ) με δίδακτρα πέφτει το επόμενο διάστημα στο τραπέζι του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία, η αυλαία του οποίου άνοιξε προχθές με την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής”.

ΕΘΝΟΣ: “Αλλάζουν όλα για τους φόρους το 2016”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “έξι ανατροπές στη φορολογία εισοδήματος και ακινήτων σχεδιάζει για το 2016 η κυβέρνηση με στόχο τη δικαιότερη κατανομή των βαρών και το χτύπημα της φοροδιαφυγής”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Πώς ψήφισαν οι νεοδημοκράτες σε κάθε δήμο και περιφέρεια”.

Η εφημερίδα γράφει μεταξύ άλλων ότι “στο Λεκανοπέδιο και την Κεντρική Μακεδονία εστιάζουν τη μάχη του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τα επιτελεία των μονομάχων αναλύουν τα ποσοστά που έλαβαν οι τέσσερις υποψήφιοι για την ηγεσία της Ν.Δ. την πρώτη Κυριακή.”

ΕΣΤΙΑ: “Παράνομος ο φόρος στις συναλλαγές”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “προ των πυλών είναι η επιβολή φόρου επί των τραπεζικών συναλλαγών, σε ποσοστό που εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται στο ένα τοις χιλίοις για κάθε συναλλαγή άνω των χιλίων ευρώ”.

Η ΑΥΓΗ: “Σε θέση μάχης για τις συντάξεις”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “σε σκληρή αντιπαράθεση, ενδεχομένως και σύγκρουση, για τις συντάξεις οδηγούνται κυβέρνηση και δανειστές, καθώς λίγες ημέρες πριν από την υποβολή της ελληνικής πρότασης για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, το ΔΝΤ, πρωτίστως , εμφανίζεται εμμονικό σε περαιτέρω περικοπές”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Ασφαλιστικές δικλίδες”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι είναι “κυβερνητικός στόχος να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα οι κύριες συντάξεις, ενώ σκληρή μάχη θα δοθεί για τις επικουρικές, οι οποίες έχουν υποστεί ήδη μείωση. Το οικονομικό επιτελείο θα παρουσιάσει σειρά αντιπροτάσεων στους δανειστές, που φτάνουν στην Αθήνα στις 8 Ιανουαρίου”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Πρόταση 50-50 για το ασφαλιστικό”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “στην πρόταση προς τους εταίρους για κάλυψη του κενού στο ασφαλιστικό κατά 50% από αύξηση των εσόδων και κατά 50% από περικοπές σε επικουρικές, εφάπαξ και μερίσματα προσανατολίζεται η κυβέρνηση”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Νέες αποφάσεις και πρωτοβουλίες μπροστά στην απεργία το Γενάρη”.

Διαβάστε επίσης:  Ο Τύπος της Τετάρτης 23/5

Σύμφωνα με την εφημερίδα, “απεργιακή απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό ετοιμάζουν τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, καλώντας όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν αποφάσεις για απεργία και να δουλέψουν για τη μαζικότητα και την επιτυχία της”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Τέλη και εισφορά στο ζύγι του Ασφαλιστικού”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “αναζητώντας τη λύση για να αποφύγει περικοπές στις κύριες συντάξεις η κυβέρνηση ζυγίζει τις εναλλακτικές της επιβολής τέλους στις τραπεζικές συναλλαγές και της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών. Ζητούμενο είναι η εξασφάλιση 700 εκατ. ευρώ και η πολιτική αποδοχή του μέτρου στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Οι δανειστές αναμένεται να διατυπώσουν επιφυλάξεις και για τα δύο μέτρα”.

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ:”2016…μποναμάδες”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “με το “καλημέρα” της νέας χρονιάς ξεκινούν τα …βάσανα για την κυβέρνηση και τα εκατομμύρια των Ελλήνων, οι οποίοι περιμένουν τις αποφάσεις που θα ληφθούν μέσα στο πρώτο δίμηνο του έτους για να πληροφορηθούν ποια θα είναι η σύνταξη, ο μισθός και το επίδομά τους, πώς θα διαχειρίζεται η τράπεζα το “κόκκινο” δάνειό τους αλλά και ποιοι θα είναι οι φόροι που θα πρέπει να πληρώσουν κατά τη διάρκεια του 2016″.

Kontranews: “Σε τροχιά ανάπτυξης μπαίνει η χώρα”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “μετά την ψήφιση και της τελευταίας εκκρεμότητας του ασφαλιστικού η χώρα εισέρχεται σε τροχιά ανάπτυξης, ενώ οι ξένοι τοκογλύφοι δανειστές είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν άμεσα στην αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, γεγονός που θα έχει πολλαπλασιαστικές συνέπειες στην επανεκκίνηση της οικονομίας”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Δικαστική “ασυλία” για την α΄κατοικία”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “τη δικαστική προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς αποζητούν αγωνιωδώς τις τελευταίες μέρες εκατοντάδες δανειολήπτες. Στήνονται από τα ξημερώματα έξω από τα Ειρηνοδικεία επιδιώκοντας να υποβάλουν αιτήσεις διευθέτησης των χρεών τους και εξαίρεσης της κύριας στέγης τους από την εκποίηση της περιουσίας τους, λίγο πριν εκπνεύσουν οι παλιές και ευνοϊκότερες διατάξεις του νόμου Κατσέλη”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Ισοδύναμα-δίκοπο μαχαίρι”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα θα είναι έτοιμη η τελική πρόταση της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος και τους εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησής τους.