Ο Τύπος της Τρίτης 17/11

121

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Όλα τα δάνεια σε ξένα χέρια»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «κατατίθεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο-φωτιά (με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας). Τα funds-γύπες θέλουν να αγοράσουν σε εξευτελιστικές τιμές και «εξυπηρετούμενα» εκτός από τα «κόκκινα». Πόσα έχει στα χέρια της (ως εγγύηση) η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την παροχή ρευστότητας».

ΕΘΝΟΣ: «Δύο τζιχαντιστές στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. »

Η εφημερίδα σημειώνει: «σε συνεργασία με κλιμάκιο των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών η Ελληνική Αστυνομία ερευνά τις διασυνδέσεις και τις κινήσεις στην Ελλάδα δύο ύποπτων ατόμων, καθώς και την ενδεχόμενη συμμετοχή τους στο τρομοκρατικό χτύπημα της περασμένης Παρασκευής».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ψάχνουν και στην Αθήνα «συνεργάτη» του βομβιστή»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, τα τηλεφωνικά ίχνη του «εγκεφάλου» των επιθέσεων και οι συλλήψεις το Παγκράτι. Χερσαίες επιχειρήσεις κατά ISIS με Ιρακινούς, Κούρδους και Ιρανούς στην πρώτη γραμμή».

ΕΣΤΙΑ: «Επέτειος χωρίς αντίκρυσμα»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «τα κόμματα προέβησαν για μία ακόμη φορά σε βαρύγδουπες δηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Και η καθιερωμένη διαδικασία του «εορτασμού» πήρε τον συνήθη δρόμο της».

Η ΑΥΓΗ: «Εγκλωβισμένοι στον πόλεμο»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «με συμμετρικές πολεμικές επιχειρήσεις απέναντι στην ασύμμετρη απειλή των τζιχαντιστών απαντά η Γαλλία στο σοκ των πολύνεκρων επιθέσεων της Παρασκευής. «Η Γαλλία σε πόλεμο» διακηρύσσει ο Φρανσουά Ολάντ».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Σπίτι μου σπιτάκι μου»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ολοκληρώθηκαν αργά τη νύχτα οι διαπραγματεύσεις που θα ξεκλειδώσουν την υποδόση των 2 δισ. Την Πέμπτη ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει όλες τις αλλαγές στον «νόμο Κατσέλη» και καθορίζει πλαίσιο 3ετίας για τη διαφύλαξη της πρώτης κατοικίας».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Κοινό μέτωπο ΗΠΑ-Ρωσίας- Γαλλίας»

Διαβάστε επίσης:  Ο Τύπος της Κυριακής 5/7

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «αποφασισμένοι να συγκροτήσουν κοινό μέτωπο για τη συντριβή του «Ισλαμικού Κράτους», γεφυρώνοντας τις διαφορές τους γύρω από το συριακό πρόβλημα, εμφανίζονται οι ηγέτες των μεγάλων δυνάμεων στον απόηχο των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων των τζιχαντιστών στο Παρίσι».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «ΟΧΙ άλλοθι για ιμπεριαλιστική επέμβαση καταστολή-ρατσισμό»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «τους 129 είχαν φτάσει μέχρι χτες οι νεκροί από τις πολλαπλές επιθέσεις της Παρασκευής. «Είμαστε σε πόλεμο» διαμηνύει η γαλλική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι πρέπει να ληφθούν τα «κατάλληλα μέτρα» ».

ΤΑ ΝΕΑ: «Το κουβάρι του θανάτου»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «τις διαδρομές και τις διασυνδέσεις των τρομοκρατών επιχειρούν να προσδιορίσουν οι Αρχές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κήρυξε τον πόλεμο στο Ισλαμικό Κράτος».

KONTRA NEWS: «Δεν πρέπει να μπλέξουμε σε πολεμικές επιχειρήσεις»

Η εφημερίδα γράφει ότι «η Ελλάδα στηρίζει την Γαλλία και καταδικάζει την τυφλή τρομοκρατική επίθεση των Τζιχαντιστών, που αιματοκύλησαν το Παρίσι. Η χώρα μας υπηρετεί με συνέπεια τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Η νέα ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μαραθώνιες ήταν και χθες οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια για την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Αργά το βράδυ, κυβέρνηση και δανειστές προχώρησαν σε επώδυνο συμβιβασμό για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Επώδυνος συμβιβασμός»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «χωρίς δίχτυ προστασίας θα απομείνει τελικώς η μεγάλη πλειονότητα των δανειοληπτών που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στις τράπεζες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν ακόμη και την κύρια κατοικίας τους».