Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020
19.1 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 24 Οκτωβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1909.... Η Ελλάδα αγοράζει από την Ιταλία το θωρηκτό "Αβέρωφ", έναντι 24 εκατομμυρίων δραχμών, από τα οποία τα 8 εκατομμύρια προέρχονται από κληροδότημα του εθνικού...

Ο Τύπος της Τρίτης 29/12

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Εξώσεις εδώ και τώρα πρώτης κατοικίας”

Η εφημερίδα γράφει ότι “άμεσες εξώσεις από τα σπίτια τους περιμένουν όσους δεν ανταποκριθούν στις “μαύρες” επιστολές που στέλνουν οι τράπεζες στους δανειολήπτες με “κόκκινα” δάνεια”.

ΕΘΝΟΣ: “Ασπίδα προστασίας για αδύναμους δανειολήπτες”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “νέο ρυθμιστικό πλαίσιο με 8 δικλίδες ασφαλείας για τους οικονομικά αδύναμους προωθεί η κυβέρνηση. Στόχος είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας και ο ευνοϊκός διακανονισμός των “κόκκινων” οφειλών σε τράπεζες, Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία ανάλογα με τις πραγματικές δυνατότητες νοικοκυριών και επιχειρήσεων”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Μπαράζ προσλήψεων το 2016 στο Δημόσιο”

Η εφημερίδα γράφει ότι “νέος διαγωνισμός ΑΣΕΠ για 10.000 μόνιμους εκπαιδευτικούς την άνοιξη. Ερχονται χιλιάδες διορισμοί σε δήμους, περιφέρειες, νοσοκομεία, υπουργεία, Λιμενικό”.

ΕΣΤΙΑ: “Η Παιδεία φούρνος του Χότζα”

Η εφημερίδα τονίζει ότι “το υπουργείο Παιδείας κατά την τελευταία αναπροσαρμογή του ονόματός του και την απάλειψη της ¨διά βίου μάθησης” δεν απώλεσε εν τούτοις την διά βίου τάση του για εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις”.

Η ΑΥΓΗ: “14 χρόνια υποχρεωτική εκπαίδευση”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “τις βασικές αρχές του σχεδιασμού για “ένα νέο παράδειγμα σχολείου” παρουσίασε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου, με την πρόταση για καθιέρωση 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης να ξεχωρίζει”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Ζητούνται σύμμαχοι για τα δύσκολα”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “το Μαξίμου υποστηρίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει πρόβλημα συνοχής της κυβέρνησης, παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις Καμμένου για τη στράτευση γυναικών. Ωστόσο, μέσω τριών κορυφαίων υπουργών – Φλαμπουράρη, Παππά και Μάρδα-εν όψει της ψήφισης του ασφαλιστικού και άλλων κρίσιμων νομοσχεδίων, κάνει ανοίγματα στην Ενωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη¨.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Η απορρύθμιση του κλίματος φέρνει καταστροφές”

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “το φαινόμενο “Ελ Νίνιο” και η κλιματική αλλαγή έχουν εντείνει τα φονικά καιρικά φαινόμενα, όπως φάνηκε στις ΗΠΑ με τους ανεμοστρόβιλους που σκότωσαν 41 ανθρώπους, “απορρυθμίζοντας “το κλίμα, κάτι που διαπιστώνουμε και με τον μέχρι στιγμής ήπιο φετινό ελληνικό χειμώνα”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Χρονοδιάγραμμα ανατροπών με μεγάλη “ουρά”

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “το χρονοδιάγραμμα για τις νέες ανατροπές, που προβλέπουν νέα μείωση στο εισόδημα των ήδη συνταξιούχων και πολύ μικρότερες συντάξεις στους νέους συνταξιούχους, διαρρέεται από στελέχη της κυβέρνησης”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Ποδαρικό με την τρόικα”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “ποδαρικό με την τρόικα στην Αθήνα αναμένεται να κάνει η κυβέρνηση που ετοιμάζεται να υποδεχθεί εκ νέου τους εκπροσώπους των δανειστών αμέσως μετά την περίοδο των γιορτών, με πιθανότερη ημερομηνία άφιξης την 8η Ιανουαρίου”.

Kontranews: “Μαύρο χρήμα κορυφαίων πολιτικών στις καυτές λίστες”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “οι βαρόνοι της διαπλοκής έχουν παγιδευτεί στις καυτές λίστες της Ρηνανίας και του Φαλτσιανί και τρέμουν στην κυριολεξία το σεισμό που θα προκαλέσουν οι αποκαλύψεις για τους μαύρους λογαριασμούς στις ελβετικές τράπεζες, που είχαν παρκάρει τεράστια ποσά από μίζες, από τις χαριστικές προμήθειες που εξασφάλιζαν από το δημόσιο και από τις υπερτιμολογήσεις των μεγάλων έργων”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Η πιο κρίσιμη μάχη”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “την αύξηση των εισφορών ή, εναλλακτικά, την επιβολή ειδικού τέλους στις τραπεζικές συναλλαγές υπέρ την κοινωνικής ασφάλισης, θα προτείνει η κυβέρνηση στους θεσμούς στις 8 Ιανουαρίου ως “ισοδύναμα” για να μην περικοπούν περαιτέρω οι ήδη καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Από Μάρτιο τα δύσκολα”

Η εφημερίδα τονίζει ότι “τα χρονικά περιθώρια θα γίνουν ασφυκτικά από τον Μάρτιο και μετά, καθώς ο προϋπολογισμός θα εμφανίσει μεγάλα ταμειακά ελλείμματα, ενώ η χώρα θα πρέπει να αποπληρώσει σειρά δόσεων κυρίως προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο”.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Πώς θα εφαρμοστούν από σήμερα το πρωί τα νέα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και γενική χρήση μάσκας

Πώς θα εφαρμοστούν από σήμερα το πρωί τα νέα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και γενική...

Διευκρινίσεις για την εφαρμογή των νέων μέτρων θα τεθούν σε ισχύ από το πρωί του Σαββάτου στις περιοχές με επίπεδο κινδύνου 3...
σαν σήμερα, Λήμνος, θωρηκτό Αβέρωφ,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 24 Οκτωβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1909.... Η Ελλάδα αγοράζει από την Ιταλία το θωρηκτό "Αβέρωφ", έναντι 24 εκατομμυρίων δραχμών, από τα οποία τα 8 εκατομμύρια προέρχονται από κληροδότημα του εθνικού...
Κορωνοϊός: Στους 553 οι θάνατοι

Κορωνοϊός: Στους 553 οι θάνατοι

Μακραίνει ο αριθμός των θανάτων από επιπλοκές του κορωνοϊού στη χώρα μας. Τέσσερις ασθενείς κατέληξαν τις τελευταίες ώρες.
Δημόσιο -κορωνοϊός: Βεβαίωση κίνησης για τους υπαλλήλους μετά τα νέα μέτρα

Δημόσιο -κορωνοϊός: Βεβαίωση κίνησης για τους υπαλλήλους μετά τα νέα μέτρα

Βεβαίωση κίνησης πρέπει να έχουν από αύριο και όσοι δημόσιοι υπάλληλοι κυκλοφορούν στις «επικίνδυνες» περιοχές από τι 12.30 έως τις 5 το...

Κατασκοπευτικά αεροσκάφη των ΗΠΑ πάνω από τη Ρόδο

Αμερικανικά, κατασκοπευτικά, αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τη Ρόδο το απόγευμα της Πέμπτης (22/10), στέλνοντας μήνυμα για την τουρκική προκλητικά στο Αιγαίο.

Πώς γλιτώσαμε από ένα καθολικό lockdown

Η ανέμελη ζωή μάλλον αναβάλλεται γιατί, όπως είπε, και ο Πρωθυπουργός στο μήνυμά του το δεύτερο κύμα του Covid-19 είναι σφοδρότερο. Επηρεάζει,...

Eορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Χρόνια πολλά σ' όσους γιορτάζουν σήμερα! ΓιορτάζουνΙάκωβος, Ιακωβίνα.Επέτειοι και Λοιπές ΕορτέςΔιεθνής Ημέρα Πάνθηρα του ΧιονιούΗμέρα Ευαισθητοποίησης για το Σύνδρομο...

Ακολουθήστε μας

7,492ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
948ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τύπος της Παρασκευής 23/10

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 23-10-2020 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "...

Ο Τύπος της Πέμπτης 22/10

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 22-10-2020 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τι...

Ο Τύπος της Τετάρτης 21/10

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 21-10-2020 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "...

Ο Τύπος της Τρίτης 20/10

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 20-10-2020 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή