Πάτρα: Ξεκινά η μεγάλη πορεία στην Αθήνα ενάντια στην ανεργία

32
δήμοι, προγράμματα, Εργασία,

Το μεγάλο στοίχημα για τη πόλη της Πάτρας ξεκινά σήμερα στις 9.30 το πρωί με αφετηρία την πλατεία Γεωργίου, απ’ όπου χιλιάδες…
αναμένεται να είναι οι πολίτες οι οποίοι θα δώσουν το παρόν και θα συμμετάσχουν στην πορεία ενάντια στην ανεργία που διοργανώνει ο Δημος.

Με σύνθημα “διεκδικούμε δουλειά” το καραβάνι της διαμαρτυρίας ενάντια στην ανεργία θα ξεκινήσει από το κέντρο της Πάτρας με στόχο να διανύσει απόσταση 227 χιλιομέτρων μεσα σε διάστημα 8 ημερών και να καταλήξει στην πλατεία κλαυθμώνος όπου θα κατασκηνώσει.

H αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη πορεία στην Αθήνα που διοργανώνει ο Δήμος ενάντια στην ανεργία έχει ήδη αρχίσει.

Με σημείο αναφοράς την πλατεία Γεωργίου εκατοντάδες πολίτες έδωσαν την παραμονή εκκίνησης το παρόν στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Δήμος. Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πατρεών ανέφερε τα εξής:

Διαβάστε επίσης:  Το εντυπωσιακό βίντεο - μήνυμα του ΓΕΣ για το Δ' Σώμα Στρατού «Θράκη»

Φίλες και φίλοι, αγωνιστές και αγωνίστριες της ζωής,

Ήρθε η ώρα, ξεκινάμε αύριο πρωί στις 9 η ώρα. Ξεκινά το μεγάλο λαϊκό ποτάμι της Πορείας Αγώνα κατά της Ανεργίας. Με τη συμμετοχή μας στέλνουμε ελπιδοφόρο μήνυμα ότι δεν περνά η πολιτική που μας θέλει άβουλους, θεατές, πρόβατα έτοιμα να θυσιαστούν χωρίς να πουν λέξη.

Διαμαρτυρόμαστε και διεκδικούμε Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα. Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων. Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή των ανέργων, η φωνή των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας.

Τα220 χιλιόμετρατης πορείας μας σε 8 ημέρες, είναι δρόμος συμμετοχής, διαμαρτυρίας, διεκδίκησης. Εναντιωνόμαστε στην αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κυβερνήσεων χθες και σήμερα, αυτών που κάνουν κουμάντο στην οικονομία.