“Πήρε αέρα” από τη νίκη του ο Ερντογάν και απειλεί τη Ρωσία

180
Ο Ερντογάν χλευάζει τους Έλληνες!

Η νίκη του ΑΚΡ στην Τουρκία ενέπνευσαν τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν να εξαπολύσει νέες απειλές προς τη Ρωσία.

Σύμφωνα με το Spiegel ο Ερντογάν απεύθυνε «φιλική προειδοποίηση» προς τη Ρωσία σχετικά με τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές που η Μόσχα εξαπολύει στην Συρία. Έτσι ο Ερντογάν δε δίστασε να δηλώσει, φωτογραφίζοντας τη Ρωσία, πως «όποιος ανάβει τη φωτιά στη Μέση Ανατολή θα βρεθεί σύντομα μέσα στη φωτιά».

Ο νικητής των εκλογών Ερντογάν φαίνεται πως θεωρεί ότι μπορεί και πάλι να παίξει πιο «χοντρό» παιχνίδι στα περιφερειακά ζητήματα της Μέσης Ανατολής, καθώς η πολιτική αστάθεια στην Τουρκία έπαυσε. Το ΑΚΡ, όπως είναι γνωστό, κέρδισε τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου και οι διεθνείς παρατηρητές του ΟΑΣΕ ανέφεραν πως οι εκλογές δεν διεξήχθησαν επί ίσοις όροις για όλα τα κόμματα και πως η βία είχε σοβαρή επίδραση στο τελικό εκλογικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης:  Στέιτ Ντιπάρντμεντ: Η πρώτη αντίδραση για τη συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου

Την ίδια ώρα ο Τούρκος πρωθυπουργός Νταβούτογλου, προειδοποίησε τους Ευρωπαίους για μια πιθανή όξυνση της προσφυγικής κρίσης, δηλώνοντας πως κανένας Σύρος πρόσφυγας δεν θα επιστρέψει στην Συρία όσο την κυβερνά ο Άσαντ.
«Το ερώτημα είναι όχι πως, αλλά για πόσο ακόμα θα παραμείνει ο Άσαντ στην εξουσία και πότε θα φύγει», δήλωσε ο Νταβούτογλου στο CNN. Για τον Τούρκο πρωθυπουργό η μόνη πραγματική λύση στο προσφυγικό είναι η εμπέδωση της ειρήνης στην Συρία και για τον σκοπό αυτό δεν απέκλεισε την αποστολή, βλέπε εισβολή, τουρκικών στρατευμάτων στην Συρία.
«Είναι κάτι που έχουμε συζητήσει. Υπάρχει ανάγκη ολοκληρωμένης στρατηγικής, συνδυασμού των αεροπορικών με χερσαίες επιχειρήσεις. Αλλά η Τουρκία δεν θα σηκώσει μόνη της το βάρος. Αν υπάρξει μια πρόθυμη συμμαχία και μια πολύ καλά σχεδιασμένη στρατηγική, η Τουρκία είναι έτοιμη να συμβάλει, ολόψυχα», είπε ο Νταβούτογλου.

Πηγή: Sputnik