Παγκράτι- στη γιάφκα του Αμπαούντ Βρέθηκε χάρτης του αεροδρομίου των Βρυξελλών

87

Ο χάρτης του αεροδρομίου των Βρυξελλών και σχεδιαγράμματα είχαν βρεθεί σε υπολογιστές και usb, που είχαν εντοπίσει οι ελληνικές αρχές σε διαμέρισμα της οδού Αστερόπης στο Παγκράτι, όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Πρόκειται για το διαμέρισμα στο οποίο διέμενε τον Ιανουάριο του 2015 ο οργανωτής των επιθέσεων του Νοεμβρίου στο Παρίσι, Αμπντέλ Χαμίντ Αμπααούντ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ όλα τα ευρήματα, καθώς και εκείνα που είχαν συλλεχθεί από άλλο διαμέρισμα, στα Σεπόλια, στάλθηκαν στις βελγικές αρχές, οι οποίες ταυτοποίησαν το DNA του τζιχαντιστή, που είχε εξαφανιστεί από τη χώρα μας με δική τους ευθύνη, χωρίς μάλιστα να ενημερώσουν για αυτή την ταυτοποίηση.

Οι βελγικές αρχές στις 2 Ιανουαρίου 2015 ζήτησαν από τις ελληνικές αρχές, να ερευνήσουν πρόσωπο το οποίο χρησιμοποιούσε τηλεφωνική συσκευή, η οποία εξέπεμπε από το Παγκράτι, για να συντονίζει πυρήνα τζιχαντιστών στο Βερβιέ, ενώ γνώριζαν ότι αυτός ήταν ο Αμπαούντ.

Διαβάστε επίσης:  Καλλιθέα: Άντρας βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του

Από τότε έως τις 15 Ιανουαρίου που τελικά επιχείρησαν οι Βέλγοι δόθηκε το περιθώριο στον τρομοκράτη να κρύψει τα ίχνη του.

Οι ελληνικές αρχές βρήκαν τα καταλύματα του Aμπαούντ στις 17 και 19 Ιανουαρίου και προσήγαγαν τον Αλγερινό Ομάρ Νταμάς, ο οποίος εκδόθηκε στο Βέλγιο καθώς και ένα ακόμη άτομο το οποίο θεωρήθηκε ότι ήταν Συριακής καταγωγής.

Δέκα ημέρες αργότερα οι Βέλγοι ενημέρωσαν τους Έλληνες συναδέλφους τους ότι ο “Σύρος” ήταν Γάλλος και σεσημασμένος στρατολογητής τζιχαντιστών στην Ευρώπη. Υπάρχουν πληροφορίες, οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται, προς το παρόν, ότι ο Γάλλος, που εξαφανίστηκε από την Ελλάδα, είναι ο Ρεντά Κρικέ, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης, στο προάστιο Αρζεντέιγ, βόρεια του Παρισιού.

Πηγή: ΣΚΑΪ